DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonso szívességet tett az IndyCarnak, de örülnek, hogy nem nyert

A korábban F1-ben, jelenleg tengerentúlon versenyző Max Chilton szerint a kétszeres világbajnok próbálkozásának egyetlen hátulütője az volt, hogy egyesek a mezőny erősségét kérdőjelezték meg.

A Monacói Nagydíj vasárnapjának estéjén olyan szemek is a 101. Indianapolis 500-ra szegeződtek, melyek addig nem sokat foglalkoztak az amerikai együléses versenyzéssel. A hatalmas figyelem kiváltója a futamon rajthoz álló Fernando Alonso volt, aki az első helyért csatázott, műszaki hiba miatt azonban a kockás zászlóig nem jutott el. A Formula-1-et megjárt, jelenleg IndyCarban szereplő Max Chilton előbbit és utóbbit is pozitívnak tartja:

„Alonsót mindig is az egyik legjobb versenyzőnek tartottam az F1 rajtrácsán, ha nem a legjobbnak. Hihetetlenül tehetséges, a tehetséges emberek pedig gyorsan tanulnak. De még így is hamarabb felvette a fonalat, mint hittem” – mondta a két évig Marussiánál versenyző Chilton a Sportsmail lapnak. „Tudom, hogy egyesek megjegyzéseket tettek, melyek szerint Alonso megmutatta, milyen könnyű az IndyCar. Jó is a sorozatnak, hogy nem nyerte meg, mert akkor mind kissé butának tűnnénk.”



„Ugyanakkor ő szép dolgokat mondott arról, milyen kihívás volt, mennyire bátrak vagyunk mindannyian, és hogy vissza akar jönni, hogy megnyerje. Nagy szívességet tett az IndyCarnak, hogy átjött hozzánk versenyezni” – összegzett a Carlin 2018-as pilótája.

A brit ugyanazon a versenyen negyedikként végzett, ami máig legjobb eredménye az IndyCarban: „Én is próbálom majd megnyerni az Indy 500-at. Az idei életem versenye volt, Alonso mögött a legutolsó helyen álltam a bokszutcában, a 80. körben pedig már vezettem. Most már megtapasztaltam, milyen az élen lenni, így jövőre már ismerősebb érzés lesz, és remélhetőleg végig is tudom vinni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: