DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Stroll: A daytonai szereplésnek nincs sok haszna

A McLaren fiatal tehetségét Alonsóval együtt Daytonába, a 24 órásra küldi: kevésbé ismert, de Lance Stroll részt vett már ezen a versenyen, és nem érzi, hogy bármennyire felkészítene az F1-re.

Fernando Alonsóval együtt januárban a McLaren fiatal védence, Lando Norris is bemutatkozik a daytonai 24 órás versenyen, együtt vezetik majd a United Autosports versenygépét, hogy a Formula-3-as Európa-bajnok Norris – akit várhatóan a McLaren hamarosan új tartalékversenyzőjének léptet elő – értékes tapasztalatokkal gazdagodjon.

A brit fiatal Lance Strollt követte F3-as bajnokként, egy másik közös vonásuk pedig az, hogy 2016-ban Stroll is részt vett a floridai egynapos versenyen: egy igencsak díszes társaságban, Alexander Wurz, Brendon Hartley és Andy Priaulx mellett vezette a Chip Ganassi autóját. Épp ezért állítja: rutinszerzés céljából nincs sok értelme Daytonába menni.



„Nagy verseny, szuper dolog, de nem hiszek benne, hogy igazán hasznos lenne. Nem tudom, van-e bármi hozadéka. Én jól éreztem magam, különösen jó autóval és jó csapattársakkal élvezetes a verseny és a futamot felvezető egész hét a tesztekkel. Mindig üdítő más autókat vezetni, sok örömben volt részem ott. De én csak a szórakozásért csináltam, nem többért” – mondta el Stroll a motorsport.com-nak.

Az idén Indy 500-on rajtoló, jövőre Daytonában versenyző Alonso elindíthat valamit az F1-esek között: talán többen vállalkoznak majd rá, hogy más szériákban is próbára tegyék magukat, ahogyan a spanyol. Stroll azonban egyelőre nem lelkesedik ezért: „Biztosan újra belevágnák, ha lenne időm. De más dolgok fontosabbak a holtszezonban, jót tesz néha olyan tevékenység, ami nem autók vezetéséről szól.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: