DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonso ott lesz a Daytonai 24 óráson

Az egyik legnagyobb autósporttal foglalkozó amerikai lap megerősítette, hogy a spanyol F1-es pilóta januárban részt vesz az egynapos floridai versenyen, a McLaren fiatal tehetségével karöltve.

A Racer magazin tényként számolt be arról, hogy Fernando Alonso indulni fog a 2018-as Daytonai 24 órás versenyen, méghozzá a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown által irányított United Autosports színeiben. A spanyol így kevesebb, mint egy évvel azután ejti meg sportautós debütálását, hogy elindult az Egyesült Államok másik nagy megmérettetésén, az Indy 500-on az Andretti Autosporttal karöltve. 2011 óta egyébként ez lesz az első alkalom, hogy az United Autosports visszatér Daytonába.



Nem a spanyol szereplése lesz az egyetlen meglepetés januárban, hanem a csapattársáé is: Brown ugyanis magával viszi az F3-as Európa-bajnokság frissen megkoronázott győztesét, a McLaren mindössze 17 éves tehetségét, Lando Norrist is Floridába. Alonso először az F1-es Abu Dhabi Nagydíj hetében fogja kipróbálni autóját, brit kollégája azonban már november hetedkén, a Paul Ricard-on pályára viheti a versenygépet. A kétszeres F1-es bajnok nem titkolja, hogy a hőn áhított Le Mans-i sikerre való felkészülésként tekint Daytonára.

Egyelőre nem biztos, hogy a hispán ott is lesz a francia helyszínen, a Racer információi szerint azonban a McLaren hajlandó lenne elengedni őt, ha például a Toyota meghívná csapatába. Ami a United Autosport többi pilótáját illeti: Alonsóhoz és Norrishoz Phil Hanson csatlakozik majd, a másik autót pedig Paul di Resta és Will Owen fogja vezetni. A Racer úgy tudja, hogy az alakulat megkereste Jenson Buttont is, a 2009-es F1-es bajnok azonban visszautasította az ajánlatot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: