DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

A McLaren csak egy feltétellel tér vissza az Indy 500-ra

A wokingi F1-es alakulat nem zárkózik el attól, hogy jövőre is részt vegyen az Indy 500-on, ehhez azonban egyetlen, ám annál nagyobb feltételnek teljesülnie kell.

Fernando Alonso nagyon ígéretes teljesítményt nyújtott a májusi Indianapolis 500-on: az élmezőnyből esett ki motorhiba miatt a hajrában, és minden esélye megvolt arra, hogy harcban legyen a győzelemért. Zak Brown nemrég kifejtette, elég nagy az esély arra, hogy jövőre ismét ott legyenek az ötszáz mérföldes verseny rajtjánál, sőt, szóba került az egész szezonos indulás lehetősége is, a projekt azonban sokkal több munkát igényel annál, mint egy autót felkészíteni a legendás viadalra.



„Remélem, sikerül Alonsónak okot biztosítani arra, hogy egyhamar ne térjen vissza Indianapolisba” - idézte az F1i.com a McLaren vezérigazgatóját, arra utalva, hogy az F1-es sikertelenség is bátorította a csapatot és pilótáját az új kalandra. „Azt akarjuk, hogy a McLaren a jövőben is ott legyen Indyben, de előbb meg kell bizonyosodnunk arról, hogy ez a fajta új befektetés semmilyen hatással nem lesz majd az F1-es erőfeszítéseinkre.”

Az amerikai hozzátette: „Amikor visszatérünk az Egyesült Állomokba, legalább olyan jók akarunk lenni, mint ebben az évben. Fernandóval nagyon magasra helyeztük a mércét, ezért nem lesz könnyű jobban teljesíteni. Kereskedelmi szempontból nyereségesnek kell lennie, de ebben a pillanatban az IndyCarban történő szerepvállalás csak megzavarná a Forma-1-es elköteleződésünket” - mondta Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: