DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Bejelentették az IndyCar 2018-as versenynaptárát

Egy új helyszínnel gazdagodott és egy neves távozóval szegényedett az USA fő formulaautós sorozatának jövő évi menetrendje, de nem kizárt, hogy utólag még egy mexikói versenyt hozzátoldanak a naptárhoz.

A következő szezonban is 17 futamból áll majd az IndyCar naptára, amely ráadásul a versenyhelyszíneket és az időpontokat tekintve is nagyon hasonlít az idén látott sémához. A szezon március 12-én a floridai St. Petersburg utcai pályáján kezdődik majd, és a kaliforniai Sonomában ér véget a több nagy sorozathoz képest viszonylag korán, már szeptember 16-án.

indycar



A futamok sorrendje is mindössze annyit módosult, hogy a phoenixi ovál a negyedik helyről a másodikra lépett előre, a legnagyobb változást azonban egy helyszín cserélődése jelenti. Az idén utolsó előtti fordulóként funkcionáló Watkins Glen két év után ideiglenesen ismét szakít az IndyCarral, ami nagyrészt annak köszönhető, hogy a hétvége látogatottsága idén és tavaly is meglehetősen alacsony volt. Helyére az oregoni Portland épített pályája érkezik, amely 2007 után tér vissza a sorozat vérkeringésébe.

Bár közzétették a szervezők a hivatalos naptárat, ez véglegesnek mégsem mondható, hiszen továbbra is van rá esély, hogy egy mexikói forduló is helyet kap még a menetrendben, amelynek házigazdája a pár éve a Formula-1, a Formula-E és a WEC által is újra felfedezett Autodromo Hermanos Rodriguez lenne (bár egy oválpálya használata is felmerült a közeli Pueblában). A döntést a hírek szerint lassítja a mexikói főváros környékén pár héttel ezelőtt pusztító földrengés, viszont minden érdekelt szeretné tető alá hozni a szerződést, amely vélhetően Esteban Gutierrezt is a mezőnyben tartaná. 

A világ egyik leghíresebb autóversenye, az Indy 500 szokás szerint május utolsó vasárnapján, 27-én zajlik majd.

sh

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: