DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Ismét az Indy 500-ra mehet a McLaren

Az idei év egyik nagy eseménye volt, amikor Fernando Alonso egy McLaren-Hondával rajthoz állt az Indy 500-on és kiválóan versenyzett. 2018-ban, úgy tűnik, ismét ott lehet a wokingi csapat.

Áprilisban robbant a bomba, amikor Fernando Alonso bejelentette, hogy kihagyja a Monacói Nagydíjat, helyette az Andretti Autosport által felkészített McLarennel az indianapolisi 500 mérföldes versenyen áll rajthoz életében először. A spanyol gyorsan megszokta az oválpályán való versenyzést és a jó időmérő után még csodálatosabb teljesítményt nyújtott a versenyen, vezetett is, majd a hajrában motorhiba miatt kiállt az élmezőnyből.

A tervek szerint 2018-ban ismét összeáll a McLaren-Andretti szövetség az ötszáz mérföldesre. A héten egyesítették erőiket, hogy közösen vásároljanak Walkinshaw Racing Supercarokat, Michael Andretti pedig elárulta, hogy megvan a lehetősége annak, hogy az Indy 500-on újra dolgozzanak.

Idén remekül sikerült az Andretti-McLaren együttműködés


„Jó esély van arra, hogy a McLaren ismét a mi támogatásunkkal érkezzen az Indy mezőnyébe az ötszáz mérföldesre jövőre, meglátjuk, hogyan alakul. Zak (Brown) először igyekszik rendbe tenni saját csapatánál az összes dolgát, majd valószínűleg Indyben ismét összeállunk” – nyilatkozta a csapattulajdonos, egykori IndyCar világbajnok a motorsport.com szakoldalnak.

Zak Brown, a McLaren csapatfőnöke is nyitott az együttműködésre, de még nem tudja, hogy az elképzelésekben Fernando Alonso is szerepel-e ismét. „Az IndyCar továbbra is érdekli a McLarent. Fantasztikus élmény volt az Andretti Autosporttal való együttműködés, keressük a lehetőséget, hogy ismét szövetségre lépjünk” – reagált az értesülésre Brown.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: