DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Rossi is hívja Alonsót Amerikába

Ha Fernando Alonso valóban győzelemre esélyes autót szeretne 2018-ra, az IndyCarba kell igazolnia. Napok óta téma már a sajtóban a lehetséges váltás, most a tavalyi Indy 500-győztes rá is erősített erre.

2016-ban, némileg váratlanul, a remek taktikájának és kiváló üzemanyag-spórolásának köszönhetően Alexander Rossi megnyerte az indianapolisi 500 mérföldes versenyt, pedig abszolút újoncként indult a sorozatban. Most vállvetve harcoltak együtt a jó eredményért idén az Andretti Autosport istállónál, a tavalyi győztes pedig visszavárja Fernando Alonsót.

A spanyol pilóta Formula-1-es jövője finoman szólva is kétséges, a McLaren marasztalná, de az F1-es Honda-erőforrással nem kíván együtt dolgozni tovább. A Renault és a Williams merült még fel komoly lehetőségként, de egyik esetben sem jönne össze nagy vágya, hogy újra győzelemre esélyes autóval versenyezhessen. Az IndyCarban azonban az egyik legjobb csapatnál szabadul fel egy hely az idény végén.

Alonso rendkívül jól érezte magát Amerikában májusban


Rossi 2015-ben a Manor istálló versenyzője volt, de az Egyesült Államokban született és oda is tért vissza tavaly az IndyCarba. Testközelből nézte végig Alonso beugrását Indianapolisban és lenyűgözte őt a spanyol tudása. „Úgy vélem, Fernandónak semmilyen gondot nem okozna beilleszkedni és gyorsan felvenni az IndyCar élmezőnyének tempóját. Láthattuk idén Indyben, milyen csoda dolgokat művelt” – tekintett a lehetséges jövőbe Alexander Rossi.

„Azon viszont még most is meglepődne, milyen jó pilóták versenyeznek itt is és milyen apróságok döntenek. Egyetlen apró hiba, vagy egy kis beállításbeli eltérés egy tized különbséget eredményez, ami miatt mondjuk az ötödik helyről a 12. helyre esel vissza. Minden szezonban, minden egyes versenyhétvégén ezt éljük meg, de szerintem pont ez az őrületes ebben a sorozatban” – mutatott rá a különbségre az Indy-győztes.

„Nagyon jól jönne az IndyCarnak, ha idejönne egy teljes évre, láttuk a reakciót arra, amikor az 500-on elindult. Remélem, sikerül” – tette hozzá Rossi. A Twitteren közzétett véleményre Alonso reagált is azóta, méghozzá így.

Szerintetek meglépi Alonso és az IndyCarba igazol? Az ügy külön pikantériája, hogy az Andretti Autosport Honda motorokat használ, a jövő évre is megerősítették az együttműködést…

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: