DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Button az USA-ban folytathatja karrierjét

2009 F1-es bajnoka az elmúlt hétvégén teljesítette első suzukai 1000 km-es versenyét, és nem zárja ki, hogy jövőre egész szezont fusson valahol - lehet, hogy az USA legnagyobb sportautó-sorozatában.

Jenson Button a Monacói Nagydíj óta nem versenyzett, ám augusztus utolsó hétvégéjén autóba ült, hogy teljesítse a suzukai 1000 kilométeres versenyt egy Honda NSX-GT volánja mögött. A brit pilóta nem okozott csalódást, egységével a 12. helyen zárta a megmérettetést. A 2009-es Forrma-1-es bajnok nemrég úgy fogalmazott, hogy nagy esély van arra, hogy 2018-ban teljes szezonban versenyezni fog, igaz, az még ne tisztázódott, hogy hol.



Az F1-es visszatérésre kevés az esély, ám a Super GT és a ralikrossz-világbajnokság annál vonzóbb terep lehet számára. A SportsCar365.com szakportál azonban megpendítette, hogy Button akár az IMSA WeatherTech SportsCar Seriesben is kiköthet, amely az Egyesült Államok legnagyobb sportautó-bajnokságának számít - méghozzá az autóját nemrég bemutató Penske-Acura egyik tagjaként, ahol korábbi ellenfele, Juan Pablo Montoya fog versenyezni.

A McLaren vezérigazgatója állítólag arról próbálja meggyőzni Buttont, hogy saját LMP2-es csapatával, a United Autosportsszal induljon a szezonnyitó Daytonai 24 óráson. „Beszéltünk Jensonnal, és beszéltünk másokkal is” - nyilatkozta Zak Brown a portálnak. „Jenson közel áll a családhoz, így magától értetődő volt. Ha szeretné, örömmel vennénk, ha a mi autónkkal versenyezne. De még nem döntötte el, hogy mit akar csinálni a következő évben.

A Penske elnöke, Tim Cindric nem akarta kommentálni az értesüléseket - korábban szóba került, hogy IndyCar bajnoki címét több mint másfél évtizede hiába üldöző Helio Castroneves lehet a harmadik versenyzőjük. Ha azonban a brazilnak összejön a hőn áhított év végi győzelem, azzal Button számára is utat nyithat a csapat felé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: