DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Hétvégén újra versenyez az óriásit bukó Bourdais

Mindössze 14 hét alatt felépült indianapolisi sérüléseiből a Dale Coyne Racing pilótája. Még ő maga sem számított rá, hogy már az utolsó három fordulón visszatérhet.

A St. Petersburg-i szezonnyitót megnyerő Sebastien Bourdais az Indy 500 kvalifikációján szenvedett óriási bukást, amely során 118 G nehézségi erő érte, medencéje és csípője is eltört. A súlyos baleset után úgy tűnt, a francia a szezon során már nem ül autóba.

Ennek ellenére Bourdais alig két és fél hónappal később, augusztus elején tesztelt Mid-Ohióban, nemrég pedig beszámoltunk róla, megkapta az orvosi engedélyt a visszatérésre. Most azt is bejelentették, hogy a pilóta már a hétvégi versenyen is rajthoz áll a Gateway Motorsports Parkban csapata, a Dale Coyne Racing színeiben. Ezzel együtt még három futam van hátra a bajnokságból.

„El sem tudják képzelni, mennyire izgatott vagyok, hogy visszaülhetek az autóba erre a hétvégére és a szezon hátralevő részére. Hosszú 14 hét volt, és nagyon keményen dolgoztam, hogy eddig a pontig jussak” – beszélt rendkívüli felépüléséről Bourdais. „A baleset után csak egyetlen cél volt a szemem előtt, az, hogy Sonomára (a szezonzáróra) vissza tudjuk térni. Ehhez képest már két versennyel korábban itt vagyok. Hihetetlen, alig várom, hogy hétvégén kipróbálhassam az új felszínt a Gateway-n.”



Bourdais visszatérése azt jelenti, hogy helyettese, Esteban Gutierrez megbízatása véget ér. A mexikói ex-F1-es hét futamot teljesített a sérült autójával, és csak szerény sikerekben volt része, legjobb helyezése 13. pozíció volt. Gutierrez azon dolgozik, hogy 2018-ban a mezőny állandó tagja legyen. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: