DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Alonso újabb IndyCar-szereplését pedzegetik

A McLaren már cáfolta is a friss pletykát, amely szerint Fernando Alonso kihagyja a Szingapúri Nagydíjat, hogy részt vegyen második versenyén az IndyCarban.

A Monacói Nagydíjat idén kihagyó, helyette Indianapolis 500-on rajthoz álló – ott motorhiba miatt kieső – Fernando Alonso tetszését bevallottan elnyerte az IndyCar: a spanyol azt sem zárja ki, hogy teljes szezont töltsön a szériában, amennyiben a Formula-1-ben nem talál versenyképes ülést.

Épp ezért felmerült egy olyan forgatókönyv, hogy Alonso még 2017-ben részt vehet az amerikai bajnokság egy újabb hétvégéjén: ezúttal egy road course-on – azaz klasszikus versenypályán –, mégpedig a széria szezonzáróján, amelyre a Sonoma Raceway-n, szeptember 17-én kerül sor. Ugyanezen a hétvégén tartják a Szingapúri Nagydíjat, így a spanyol újabb F1-es fordulót lenne kénytelen kihagyni. A McLaren azonban gyorsan cáfolta a spekulációt.



„Ez teljességgel őrültség. Először is velünk kellene közölnie a kérését, ami nem történt meg. Az a hétvége ráadásul ütközik a szingapúri F1-gyel. Ez álhír” – hangsúlyozta a racer.com-nak a McLaren vezetője, Zak Brown, hogy Alonso még csak nem is jelezte nekik, hogy szándékában lenne újabb hétvégén részt venni az IndyCarban. Alonso indianapolisi álmának megvalósulása elsősorban a McLaren új, nyitott filozófiáját megalapozó, mellesleg amerikai nemzetiségű Brownnak köszönhető.

A Racer szerint az Andretti Autosport szabad ötödik autóját, amelybe egyesek Alonsót képzelték, az angol Jack Harvey kaphatja meg, aki szintén az Indy 500-on ejtette meg bemutatkozását.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: