DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

IndyCar: Hamarosan egész szezonban láthatjuk a McLarent

Fernando Alonso Indy 500-as szereplésével párhuzamosan felvetődött, hogy a wokingi alakulat egy egész szezonra kiterjessze projektjét, Zak Brown most elmondta, hogy ez mikor valósulhat meg.

Áprilisban még mindenki fenntartással kezelte, hogy mire lehet képes a McLaren és Fernando Alonso az Indy 500-on, ám a remekül összerakott autó és a gyorsan tanuló spanyol azt eredményezte, hogy egész májusban az élmezőnyben szerepeltek, hiba nélkül. Egyedül a hondás csapatokat érintő, és őket is elérő motorhiba-sorozat rontott bele az összképbe, de kijelenthető, hogy a gárda remekül helytállt a Brickyardon.



Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója már akkor úgy fogalmazott, hogy nem elképzelhetetlen, hogy egész szezonra csatlakoznak az IndyCar mezőnyéhez a közeljövőben – jövőre még kizárt, az azonban nem, hogy a 2018-as Indy 500-on ismét megmérettetik magukat. „Nagyon jól teljesítettünk, remek szájízzel távoztunk, éppen ezért nagyon szeretném, ha a McLaren rendszeresen visszatérne az Indy 500-ra” – idézte Brownt a Motorsport.

„Még nem hoztuk meg a döntést, ez a következő hónapokban fog megtörténni. Leszegett fejjel haladunk előre, ahogyan tettük azt eddig is. Eddig kicsit zavart voltam ezt illetően, azonban most, hogy magunk mögött hagytuk Indyt, valószínűbb, hogy elindulunk jövőre is, mint az, hogy nem” – tette hozzá Alonso indulásának agytrösztje, akinek régi álma vált valóra ezzel.

„Ami a teljes szezonos IndyCar-résztvételt illeti, most kellene meghoznunk a döntést, de túl sok minden zajlik mostanság, így ez most nem jelent beszédtémát nálunk. Összességében úgy gondolom, hogy nagyszerű sorozatról van szó, és a McLaren észak-amerikai szereplése pedig afféle kiegészítése az F1-nek, hiszen arrafelé sokkal kisebb az elérése. Még nem akarunk egész szezont teljesíteni – talán néhány év múlva” – tette hozzá az amerikai. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: