DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Újabb ex F1-es követné Alonsót az Indy 500-ra

Esteban Gutierrez a múlt hétvégén balesetet szenvedő Sebastian Bourdais-t helyettesíti az IndyCarban. A mexikói a hirtelen jött lehetőségről, és a további elképzeléseiről beszélt.

A 25 éves pilótát Dale Coyne kereste meg, mivel a csapat francia versenyzője óriásit bukott, és még nem alkalmas arra, hogy újra autóba üljön. Gutierrez nem gondolkodott sokat, hanem elfogadta az ajánlatot, hogy Alonsóhoz hasonlóan ő is megtapasztalhassa az IndyCar légkörét.

„Megtisztelő, hogy már Mexikó is jelen van az IndyCarban. Örömömre szolgál, hogy itt lehetek ezzel a nagy családdal” - kezdte lelkesen nyilatkozatát Gutierrez.

 gutierrez-2017-indycar



A mexikói visszaemlékezett arra, amikor felkeresték a lehetőséggel: „Minden olyan gyorsan történt. Amikor Dale felhívott, azt mondtam magamnak: ezt nem kell kétszer meggondolni. Meg akartam ragadni ezt az esélyt, és nagyon hálás vagyok a lehetőségért. A Dale Coyne nem is lehetne jobb hely a kezdésre, nagyon örülök, hogy itt lehetek velük.”

A Haas egykori pilótája elmondta, mit szeretne elérni a hétvégén: „A célom a tanulás ezen a hétvégén. Fokozatosan, lépésről lépésre szeretnék haladni, nem akarok hibázni, egyszerűen csak élvezni szeretném az itt szerzett tapasztalatokat és a sebességet.”

Gutierrez természetesen nem utasítaná vissza az Indy 500-as szereplést sem: „Nagyon jó kérdés. Persze, hogy kipróbálnám az Indy 500-at. Néztem a versenyt, és nagyon izgalmasnak látszott. Tiszta versenyzés és vezetés, de nagyon sok tényezőnek kell a helyén lennie. Láttam Fernando arcán végig a mosolyt, és éppen ezért én is úgy érzem: egyszer ki kell próbálnom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: