DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Tovább folytatódhat a McLaren-Andretti kapcsolat

A két csapat gyümölcsöző partnersége majdnem Indy 500-győzelemig juttatta Fernando Alonsót - bár a siker elmaradt, nagy a valószínűsége, hogy a felek tovább folytatják az együttműködést.

A Forma-1 történetének második legsikeresebb, és az IndyCar egyik legerősebb alakulata, a McLaren és az Andretti Autosport áprilisban lépett frigyre egymással, hogy májusra a két fél szakembereinek együttműködésével olyan versenyképes autót állítsanak elő Fernando Alonso számára, amivel akár meg is nyerheti az Indy 500-at. A spanyol 21 körre volt attól, hogy teljesítse a versenyt, a csapatok azonban sikeresnek nevezték az együttműködést, a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown pedig nyitott arra, hogy folytassák a megkezdett munkát.



„Ez nagyszerű tapasztalat volt számunkra, és ahogyan korábban is említettem, szeretném, ha gyakoribbá válna” – idézte az amerikait az ESPN. „Remek történelmünk van itt, Észak-Amerika az egyik fő piacunk, versenyképesek voltunk, és jó lenne visszatérni” – mondta Brown, aki nemrég még azt nyilatkozta, nem biztos, hogy Alonso jövőre is ott lesz Indianapolisban. „Nagyon örülünk neki, hogy együtt dolgozhattunk Michael Andrettivel, és az Andretti Autosporttal. Gratulálok a győzelmükhöz, és bár jó érzés, hogy az Andretti egyik autója nyert, jobban szerettem volna, ha mi érünk oda. De remek a kapcsolatunk, és azt szeretném, ha a továbbiakban is együttműködnénk.

Az Indy 500 1969-es, és az F1-es világbajnokság 1978-as győztese, Mario Andretti sem látja akadályát ennek. „Az a lényeg, hogy olyan projektet rakjanak össze, amely mindkét fél számára hasznos – a hozzávalók már megvannak. Talán a McLaren az Andretti egyik ágává szeretne válni, a mérnöki munkában való jártasságukkal. Ráadásul emellett a saját dolgukat is ugyanúgy tudják végezni. Szerintem ebbe Michael is belemenne, hiszen üzletemberről van szó.”

„Láttam Mohamed sejket (a bahreini királyi család tagjaként a McLaren egyik részvényese – a szerk.), nagyon boldog volt, akárcsak Mansour Ojjeh, akit nagyon régóta ismerek. Zak Brown megtenné ezt a lépést annak érdekében, hogy Fernandót boldognak lássa” – tette hozzá Andretti, aki fenomenálisnak nevezte a spanyol szereplését az Indy 500-on.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: