DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Jövőre Alonso nem mehet az Indy 500-ra?

Ha marad a McLarennél, akkor sem biztos, hogy a csapat vállalkozik egy újabb indianapolisi kalandra. A kétszeres világbajnok másodszor is próbára akarja tenni magát, de mikor lesz erre lehetősége?

Annak ellenére, hogy első Indy 500-as szereplése egy rendkívül bosszantó motorhibával ért véget, Fernando Alonso megígérte, a jövőben szerepelni fog még a legendás amerikai oválversenyen. A kérdés csak az, hogy mikor: szerződése év végén lejár a McLarennel, és ha új istállóhoz igazol, aligha az lesz az elsődleges szempont, hogy engedik-e Indianapolisban versenyezni. Ha pedig marad a McLarennél, akkor sem biztos, hogy a wokingi istálló rendszert akar csinálni a tengerentúli szereplésből – már csak a Monacói Nagydíjjal való egybeesés miatt sem.



„Remélem, közösen újra visszatérünk a régi kerékvágásba, hogy ismét megnyerjük a Monacói Nagydíjat”– idézi a brazil UOL Zak Brownt, a McLaren ügyvezető igazgatóját, az indianapolisi kitérő legfontosabb megvalósítóját.  „Ami azt jelenti, hogy talán a visszatérés nem 2018-ban fog megtörténni. Persze a naptár még nem végleges, de az elsődleges célunk az, hogy újra győzzünk Monacóban, az autóban Fernandóval.”

Brown ennek ellenére biztos benne, hogy nem az idei marad Alonso egyetlen szereplése a két és fél mérföldes pályán, hiszen a spanyol továbbra is nagy álmokat dédelget. „Egy napon vissza fog térni, de nem tudom, melyik évben. Meg akarja nyerni a tripla koronát, és nem gondolom, hogy már elsőre győzelemre számított. Ezért újra indulni fog” – beszélt Alonso vágyáról, amely az Indy 500 és Le Mans-i 24 órás megnyeréséről szól.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: