DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Nem mindenki örül, hogy Alonso lett az év újonca Indianapolisban

A spanyol F1-es pilótát kiesése ellenére választották meg az Indy 500 legjobb debütánsának a dobogón záró Ed Jonesszal szemben, ami nem mindenkinek nyerte el a tetszését az óceán másik oldalán.

Fernando Alonso az ötödik helyről indulva végig harcban állt a győzelemért élete első Indy 500-án, ám kénytelen volt feladni a versenyt, már-már komédiába illő módon, motorhiba miatt. Annak ellenére, hogy nem ő lett a legjobb debütáns eredménye alapján (24.-ként rangsorolták), hétfőn mégis ő kapta az Év Újonca címet a hivatalos díjkiosztón. A legtöbben természetesen Ed Jonesra tippeltek volna, hiszen az Indy Lights címvédője a harmadik helyen zárt, mindössze fél másodperccel a győztes Takuma Sato mögött.



Persze a sajtó munkatársai nem csak az eredmények alapján szavaznak: számít a sportemberi magatartás, az elérhetőség, valamint a pilóta képességei is. Az Indy 500-on zászlóvivőjét, Sebastien Bourdais-t nélkülöző Dale Coyne természetesen nagyon csalódott volt amiatt, hogy nem az ő versenyzőjét, a brit-emirátusokbeli Jones-t választották meg az Év Újoncának.

„Ki szavaz itt? Az összes indianapolisi televízió- és rádióállomás azt zengte, hogy Ed a legesélyesebb, és meg is érdemelte volna. Alonso hatalmas figyelmet irányított az Indy 500-ra, amiért hálásak lehetünk neki, de ez az Indianapolis 500, nem pedig a Marketing 500” – idézte a dühös csapattulajdonost a wtf1.

„Ha Ed a 10. lett volna, Alonso pedig a 24., akkor nem szólnék egy szót sem, de Ed harmadik lett – amit Európában dobogós helyezésként könyveltek volna el. Ed legalább a megosztott legjobb újonc címet megérdemelné, teljesítménye alapján. Egyrészt több nap is gyorsabb volt Alonsónál, például ő futotta a verseny ötödik leggyorsabb körét, míg Alonso csak a tizenharmadikat. Ráadásul a Dixon-baleset miatt vissza kellett küzdenie magát az élre” – tette hozzá az amerikai.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: