DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Ennyi pénzt kapott Alonso az Indy 500 után

Bár nem a spanyol pilóta lett a legjobb „elsőbálozó” az idei Indy 500-on, a sajtó mégis a legjobb újoncnak választotta - mi több, kiesése ellenére szép kis summát vihet haza a McLaren F1-es pilótája.

A 179. körben történt kieséséig Fernando Alonsónak komoly esélye volt arra, hogy megnyerje a 101. Indianapolis 500-at, így azonban kénytelen volt megelégedni a 24. hellyel. Bár a McLaren és az Andretti által közösen felkészített Dallara-Honda kísértetiesen hasonló körülmények között adta meg magát, mint ahogyan teszik azt a spanyol autói immáron harmadik éve Forma-1-ben, meglepő volt látni a verseny utáni sajtótájékoztatón a mosolyt a kétszeres világbajnok arcán. Volt is miért: a Brickyard közönsége álló ovációval köszönte meg az elmúlt egy hónapot neki, még ha az dicstelen véget is ért.



Alonso azonban nem csak a közönség szeretetével vigasztalódhatott: hétfő este rendezték ugyanis Indianapolisban a győztesek köszöntése alkalmából szervezett eseményt, ahol kiosztották a sajtó képviselői által megszavazott Év Újonca díjat is. Az elismerést nem a Dale Coyne Racing harmadik helyen záró versenyzője, Ed Jones kapta, hanem az Indy 500-ra beugró spanyol. Persze nem érdemtelenül: ő volt az egyetlen a mezőnyből, aki egy kört sem töltött 12. helynél hátrébb, versenyben elfoglalt átlagos pozíciója és az általa vezetett körök alapján is a harmadik legjobb eredményt érte el.

Ezzel egy időben az IndyCar közzétette az Indy 500 pénzdíjazásait is: a legtöbbet természetesen a győztes Takuma Sato kaszálta, 2,45 millió dollárral, Alonso pedig 305 ezer dollárnak megfelelő összeget vihetett haza – az Év Újonca díj megközelítőleg 25 ezer dollárt ért számára. Még a verseny első kiesőjeként rangsorolt Jay Howard, a Scott Dixon-baleset résztvevője is kapott 200 ezer dollárt erőfeszítéseiért. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: