DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

Alonso nem utoljára járt az Indy 500-on

Habár első próbálkozása kudarccal végződött, az F1-es világbajnok továbbra is Indianapolis megnyerésére gondol. Szerinte vasárnap is esélyes lehetett volna, ha motorja végigbírja.

A legrosszabb rémálma valósult meg Fernando Alonsónak első indianapolisi 500 mérföldes versenyén, amelyen azért vett részt, hogy F1-es szenvedését megtörje: mint a királykategóriában annyiszor, elfüstölt alatta a Honda-motor, mindössze 21 körrel leintés előtt. Ez azonban nem vette el a spanyol kedvét a grandiózus oválversenyről, Alonso már a sajtótájékoztatón arról beszélt, másodszor is ott akar lenni az Indyn.

„Határozottan. És nyilvánvaló, ha újra szerepelek itt, legalább már mindent ismerni fogok, nem először kell újraindulásokat vennem, kiállásokat teljesítenem, satöbbi. Könnyebb lesz az átállás” – idézi a motorsport.com Alonsót. Persze kérdéses, hogy a második próbálkozás a közeljövőben történik-e meg, és aktív Formula-1-es versenyzőként újra bevállalja-e Monaco kihagyását. A szándék azonban mindenképp ott van: „Majd meglátjuk, hogyan alakulnak a következő évek. Ami engem illet, tovább kell üldöznöm ezt a kihívást, hiszen a cél, az Indy 500 megnyerése nem teljesült.”



„Nyilvánvalóan csalódott vagyok, amiért nem sikerült befejezni a versenyt. Minden alkalommal el akarsz jutni a kockás zászlóig, ez pedig ma nem volt lehetséges” – beszélt kieséséről Alonso. Ha fel is dúlta a motorhiba, mikor nyilatkozott, ennek már nem adta tanújelét, és pozitívan tekintett vissza amerikai kalandjára. „Nagyszerű tapasztalat volt ez a két hét. Azért jöttem, hogy bizonyítsak és próbára tegyem magam. Tudom, hogy F1-es autóban olyan gyors vagyok, mint akárki, de eddig nem tudtam, hogy IndyCarban is igaz-e ugyanez. Örültem a versenyképesség érzésének, annak, hogy vezettem az Indy 500-at.”

Biztos benne, hogy nyers tempó alapján a győzelemért harcolhatott volna. Az Indy 500-on azonban jóval több körülményt kell számításba venni: a futam elejétől fogva gyors versenyzők közül egyedül a győztes Takuma Sato maradt az élen a befutónál. „Egy problémamentes versennyel Ryan Hunter-Reay, Alexander Rossi és én fél körrel a többiek előtt lettünk volt. Ilyen ennek a versenynek a természete, és még balszerencsés sárga zászlós pillanatok ellenére is ott voltunk a lényegi részében. Azt hiszem, egy kissé a zsebemben volt, mielőtt a motor felrobbant” – fejtegette Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: