DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
USA

McLaren: Alonso kiesése sokkoló, de nem meglepő

Folytatódott Fernando Alonso hihetetlen pechszériája és az Indy500-on is megállt alatta a Honda-motor - a kétszeres F1-es világbajnok már korábban jelezte, hogy érzett valamit.

Szinte hihetetlen, hogy mi történik idén Fernando Alonsóval: a kétszeres F1-es világbajnok borzalmas időszakát éli a használhatatlan Honda-motorok miatt a királykategóriában, majd hiába nyújtott parádés teljesítményt az Indy500-on, ott is elfüstölt alatta az erőforrás. Zak Brown is megszólalt.

"Egy füstfelhő és megállt a motor, túl gyakran láttuk már ezt" - nyilatkozta a McLaren vezére. "Sajnálom Fernandót, mindenkit a McLarennél és mindenkit az Andrettinél. Nagyon fájdalmas évek állnak mögöttünk és reméltük, hogy itt most jó eredményt érhetünk el. Az újabb kiesés egyszerűen sokkoló, de nem meglepő" - tette hozzá, tulajdonképpen összefoglalva a McLaren szezonját.

alonso-indycar_1



"Féltávnál Fernando mondott valamit, úgy érezte, mintha tönkrement volna valami. Ez megijesztett minket, de a tempó jónak tűnt. Nem lennék meglepve, ha végül az állította volna meg az autót, amit akkor érzett, de biztosan nem tudhatjuk" - magyarázta.

"Szerintem közel lett volna a végén. Most már persze könnyű bármit mondani, de látva, hogy mennyire szoros lett a befutó, én úgy gondolom, hogy ott lett volna. Nagyon impresszív teljesítményt nyújtott, egy rossz mozdulatot nem tett egész hónapban. Mindenki nagyon izgatott volt, érezni lehetett a vibrálást. Szerintem mindenki azt akarta, hogy ő nyerjen és fogadok, hogy ő ezt imádta."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: