DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Esőt várnak Indianapolisban, veszélyben a futam

Nincs jó idő Indianapolis környékén, jelenleg egyáltalán nem biztos, hogy elrajtolhat a híres, 500 mérföldes verseny a tervezett időpontban. Oválpályán tilos futamot rendezni esőben.

Az előrejelzések szerint vasárnap helyi idő szerint délután az Indy 500-tervezett rajtja idején zivataros időjárást várnak a környékre. Csúszhat a rajt, más esetben a verseny megszakítása vagy hétfőre tolása jelenthet megoldást.

Lesz-e rajt a tervezett időben?


Küszöbön a 101. Indy 500, a város környékére azonban komolyabb esőt jósolnak a meteorológusok. A múlt héten volt már probléma, az egyik Indy edzésből nagyjából 2-3 óra szállt el eső miatt. Oválpályán a legkisebb esőnél is fel kell függeszteni a versenytempót.

Legutóbb az 500 mérföldesen 2007-ben történt eső a futam idején, akkor az eredeti 200 kört 166-ra rövidítették, ezután intették le a versenyt. Michael Doll meteorológus szerint azonban van még esély arra, hogy éppen ne essen a futam idején. Magyar idő szerint a rajt nagyjából 18:15 és 18:20 között várható, ha a körülmények is engedik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: