DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Hamilton kedve is megjött az Indyhez

Érezhető az Alonso-hatás a háromszoros bajnokon, aki először beszélt arról, őt is vonzza az IndyCar. Mario Andretti dörzsölheti a tenyerét: az ex-világbajnok az F1 élmenőit szólította fel, kövessék vetélytársuk példáját.

Miközben a Formula-1-es mezőny többsége a Monacói Nagydíjat teljesíti, Fernando Alonso az Egyesült Államokban készül első Indianapolis 500-ára. Próbálkozása a világ egyik legnagyobb versenyén folytonos beszédtémát jelent, és Lewis Hamilton monte-carlói közönségtalálkozóján is felmerült. Mikor bedobták a kérdést a háromszoros világbajnoknak, kipróbálná-e magát oválpályán IndyCarral, a Mercedes Twitterének tanúsága szerint így válaszolt: „Igen, szeretném kipróbálni!” 

Egyelőre nem számolt be arról a sajtó, hogy Hamilton kifejtette-e vágyának okait, az azonban biztos, hogy érdeklődése új keletű, és alighanem Alonsónak is szerepe van benne. Ugyanis alig egy hónapja (Alonso bejelentése idején) a brit még a MotoGP-t és NASCAR-t – nevesítve a Daytona 500-at – említette, mint szériákat, melyekben szívesen kipróbálná magát.

Hamilton kijelentése épp azzal egyidejűleg érkezett, hogy Mario Andretti – F1-es világbajnok és Indy 500-győztes, Alonso fia csapatában, az Andretti Autosportnál versenyez – felszólította a királykategória legjavát, tegyenek ők is kísérletet az 500 mérföldesen.

„Szeretném megnézni Lewist vagy a topversenyzők bármelyikét ideát. Az egész sportnak nagyszerű lenne, hiszen mindegyikük óriási rajongói bázist hozna magával. Jöhetne Kimi, jöhetne Vettel, jöhetne bárki, mindenkit szívesen látnék” – idézi az ESPN Andrettit. „Az igazat megvallva mindenkinek jó lenne, még a Formula-1-nek is. Mindannyian versenyzők vagyunk, a rajongók pedig szeretik a Formula-1-et, IndyCart, NASCAR-t, ezek mind egymást erősítenék. El tudják képzelni, ha az itteni nagyok közül valaki beülhetne egy harmadik Mercedesbe vagy Ferrariba? Őrület lenne! Ezért lobbizok érte, és remélem, hogy meghallják a szavam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: