DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

A McLaren teljes idényre is menne az IndyCarba

Úgy tűnik, a versenyképesség a legjobb gyógyszer a motorsportban. A McLaren istálló most már egyre inkább hajlik arra, hogy hamarosan teljes idényben is az IndyCar résztvevője legyen.

Fernando Alonso idei kirándulása az Indy 500-ra magával hozhatja a McLaren istálló visszatérését az amerikai nyitott karosszériás autóverseny sorozatba. Eddig is rebesgették, hogy a spanyol pilóta nem egyszeri részvételt tervez idén az 500 mérföldes versenyen, hanem évről évre visszatérne. Most úgy fest, a komplett McLaren csapat 38 év szünet után újra teljes évados résztvevője lenne az IndyCarnak.

A Formula-1-ben erősen szenvedős szezonja van a McLaren-Hondának, többnyire a mezőny végén harcolnak a pontszerző helyeken kívül, ha egyáltalán megy az autó, egyelőre egyetlen pontot sem szereztek a wokingiak öt futam elteltével. Indianapolisban azonban Alonso már az edzéseken is villantott és az ötödik rajthelyet szerezte meg úgy, hogy végig versenyképesnek tűnik a kétszeres világbajnok spanyol.

Látjuk-e a McLarent 2-3 éven belül minden IndyCar futamon?


Zak Brown csapatigazgató elejétől kezdve széles látókörűen áll az autóversenyzéshez. „Észak-Amerika nagyon fontos piac számunkra. Versenycsapat vagyunk, de más üzletben is érdekeltek vagyunk. A Formula-1-en kívüli versenyzésnek számunkra egy kritériuma van, hogy kereskedelmileg kifizetődő legyen és azt kell, hogy érezzük, hogy versenyképesek vagyunk, ez illik a márkanevünkhöz. És természetesen nem szabad, hogy káros hatása legyen az F1-es erőfeszítéseinkre” – nyilatkozta a McLaren csapatigazgatója.

„Az Indy 500 és az IndyCar is megfelel ezeknek a követelményeinknek, mindenképpen megvitatjuk a visszatérést. Már találkoztunk az IndyCar vezérkarával és igencsak érdekel minket, hogy valamilyen formában visszatérjünk, lehetőleg már a közeli jövőben” – tette hozzá Brown. A McLaren visszatérése óriásit dobna az IndyCar presztízsén is, mivel az amerikai sorozat évek óta válságban van, többek között az alacsony nézőszám is ezt mutatja. Jelenleg három csapat dominálja a sorozatot, a Penske, a Chip Ganassi és az Andretti Autosport. A McLaren komoly húzónév lenne e három istálló mellett is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: