DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Indy 500: Alonso simán bejutott a kilences döntőbe

Ed Carpenter jegyezte a leggyorsabb kört az indianapolisi 500 mérföldes verseny szombati első időmérő edzésén, Fernando Alonso pedig bejutott a legjobb kilencbe, így harcba szállhat az első helyért.

A kvalifikáció több órás csúszással vette kezdetét, mivel az eredeti kezdési időpontban komoly esőzés zúdult a pályára és az IndyCarban oválpályán tilos esőben versenyezni. Továbbra is a Honda dominál idén Indyben, mégis egy Chevrolet-pilóta, az ovál-specialista Carpenter volt a leggyorsabb 230,465 mérföldes átlaggal.

A Penske istállónak csak egy pilótát sikerült a legjobb kilencbe juttatnia, Will Power a hatodik helyen jutott tovább. Fernando Alonso tovább folytatja remeklését újonc létére, a hetedik legjobb körrel biztosította helyét a legjobb kilenc szétlövésében, 230 mérföldes átlag fölé jutott. „Amikor délelőtt megérkezett az eső, mindenki vállára súlyt helyezett. Nyilván, egyetlen kísérleted van, egyetlen lövésed, nem hibázhatod el” – nyilatkozta Fernando Alonso.

Alonso kiváló eredményt érhet el az idei Indy 500-on


„Május 3-án az első köreim során minden furcsa volt még számomra, hogy fordul az autó a kanyarban, hogyan dől meg az autó a kanyar közepén, de most már magabiztosan érzem a McLarent. Rengeteget számít, hogy hat fős a csapatunk, minden információt megosztunk és sokat autóztunk forgalomban együtt” – tette hozzá a spanyol ász, aki úgy érzi, tudna még gyorsulni, mert nem volt teljesen elégedett sem a saját, sem az autó teljesítményével. Juan Pablo Montoya azonban messze elmaradt a legjobb kilenctől, mindössze a 18. pozíciót szerezte meg.

Alonso körei egyébként 230,337 – 230,260 – 229,845 – 229,696 mérföldes óránkénti tempót hoztak, így átlagban a 230,034 mérföld elég lett a döntőbe jutáshoz. Minden körében lassult egy keveset, de így is 230 fölé került végül a spanyol átlaga. Sebastien Bourdais borzalmas balesetet szenvedett a saját kvalifikációs köre során, miközben abszolút a leggyorsabb volt a négykörös időmérő kísérlete közepén. Bourdais komoly sérüléseket szenvedett.

A szombati időmérő első kilenc helyezettje:

1. Carpenter

2. Sato

3. Dixon

4. Hildebrand

5. Rossi

6. Power

7. Alonso

8. Kanaan

9. Andretti

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: