DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Indy 500: Alonso pénteken is szenzációs volt

Fernando Alonso elképesztő sebességgel gyorsul Indianapolisban, annyira gyors kört repesztett, hogy tavaly ezzel az első helyről rajtolhatott volna. 231 mérföld/óra felett a spanyol. Videón az összefoglaló.

A McLaren-Honda és Alonso párosa a jelek szerint a Formula-1-ben csak szenved, az Indy 500-on viszont nyerő. A szakembereket most már valóban lenyűgözi Fernando teljesítménye, ugyanis elképesztően konstans gyors körökre képes. Ezúttal már az időmérőre felkészített autóval száguldott.

Meghökkentő volt például az időmérős szimulációja, amikor is a négykörös próbálkozásán zsinórban mind a négy körén 231 mérföld/óra feletti átlagot ért el, ezzel pedig az utolsó kétkedőket is kezdi meggyőzni, rettentően stabil sebességet hoz a spanyol pilóta. Pénteki leggyorsabb körével a 2016-os 500-mérföldes versenyen az első helyről indulhatott volna el, ez is egy adalék a kétszeres világbajnok teljesítményéhez.

Óriási lehet az érdeklődés az idei 500-ason a várható nagy izgalmak miatt


Érdekes, hogy Alonso egyik Indy 500-as példaképe, Juan Pablo Montoya pénteken a McLaren-pilóta mögött végzett. A napi leggyorsabb Sebastian Bourdais lett, őt követi Ryan Hunter-Reay, Takuma Sato, Fernando Alonso és Juan Pablo Montoya. Külön mérés alá esik a szélárnyék nélküli körök listája, Alonso itt is remek volt, az ötödik helyen végzett 230,966 mérföldes átlaggal, ami úgyszintén elég lett volna tavaly a pole pozícióhoz.

A pénteki 'Fast Friday' összefoglalója

A sebességgel tehát nemigen lesz gondja Alonsónak, az egyedüli ok a fejvakarásra, hogy a Honda erőforrásai ugyan nagyon gyorsak, az elmúlt hetekben nem voltak éppen kiemelkedően megbízhatóak. A pénteki napon is az első öt helyezett mindegyike Hondával száguldott, de ismét elfüstölt egy Honda pénteken (Harvey).

Alonso már biztosan nem ég le Amerikában, nagyon gyors a spanyol

A pénteki élmezőny:

1.   Sebastien Bourdais (No. 18 Sonny’s BBQ Dale Coyne Racing Honda) – 233.116 mph

2    Ryan Hunter-Reay (No. 28 DHL Andretti Autosport Honda) – 232.132 mph

3    Takuma Sato (No. 26 Andretti Autosport Honda) – 231.969 mph

4    Fernando Alonso (No. 29 McLaren-Honda-Andretti Honda) – 231.827 mph

5   Juan Pablo Montoya (No. 22 Fitzgerald Glider Kits Team Penske Honda) – 231.682 mph

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: