DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Csapattársa nem segít örökké Alonsónak

Az első Indy 500-ára készülő Fernando Alonso természetesen minden támogatást megkap az Andretti Autosport versenyzőitől, egyikük azonban elmondta, ez nem fog örökké tartani.

James Hinchcliffe, a Schmidt Peterson Motorsports pilótája valódi megtiszteltetésnek érzi, hogy Fernando Alonsóval, „napjaink egyik legnagyobb versenyzőjével” körözhet egy pályán az Indy 500-ra készülve. Valószínűleg hasonlóképp látják ezt a spanyol társai az Andretti Autosportnál, hiszen nem minden nap adatik meg a lehetőségük arra, hogy egy aktív Forma-1-es pilótának taníthatják meg az oválversenyzés csínját-bínját.



Annak ellenére azonban, hogy csapattársak, ellenfelek is egyben. Alonso kollégái közül már ketten megtapasztalhatták azt, hogy milyen a tejet kortyolni az ötszáz mérföld végén: Ryan Hunter-Reay 2014-ben, Alexander Rossi pedig tavaly diadalmaskodott a Brickyardon – a korábbi győztes nagyon örül annak, hogy segíthet Alonsónak, ám hozzátette, hogy ez csak a versenyig fog tartani. „A versenyen nem fogunk segíteni egymásnak” – nyilatkozta az amerikai az Autosportnak.

„Persze nem fogjuk kilökni egymást, és az egyenes végén nem vágunk be a másik elé, amikor tiszta levegőre van szüksége az elforduláshoz. Ebből a szempontból vigyázunk egymásra, de valójában nem segítünk a másiknak. Addig azonban mindannyiunknak együtt kell dolgoznia, nem szabad lezárni az információk áramlását a másik elől” – tette hozzá a 2012-es IndyCar-bajnok, aki a sorozat legutóbbi futamán, az Indianapolisi Nagydíjon a harmadik helyen zárt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: