DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Amikor Alonso csattan Indy falán és amikor egy centivel elkerüli

Fernando Alonso rettenetesen gyors az indianapolisi edzések során, egyértelműen számolni kell vele a versenyen is. Pénteken közeli viszonyba került a betonfallal, korábban előfordult, hogy túl közelibe is.

A kétszeres F1-es világbajnok spanyol versenyző hihetetlen gyorsan felvette az indianapolisi oválpálya sebességét, három napja zsinórban a legjobb ötben végez mind a szélárnyékos, mind a segítség nélküli köreit tekintve. Egyre inkább feszegeti a határokat.

Indyben a pénteki nap mindig a másnapi időmérő edzésre való közvetlen felkészülést jelenti minden pilótának. Az utolsó apró századokat pedig úgy nyerheti valaki a köridejét lefaragva, hogy még közelebb engedi kanyarkijáraton a külső íven levő betonfalhoz az autót. Ez nyilvánvalóan kockázatos, ha elméri, vége is az autónak.

Így tett Fernando Alonso is Indianapolisban, az egyik gyors körénél egy-két centi híján megkóstolta a betonfalat. Eddig is tudtuk, hogy nem éppen ijedős versenyző a spanyolok nemzeti hőse. Így oldotta meg ezt Alonso:

Hát ez nagyon közel volt...

Egy másik alkalommal még 2004-ben a Formula-1-ben Renault-ja defektet kapott éppen a hosszú egyenesben, a versenyautó irányíthatatlanná vált és akkor viszont nem úszta meg Fernando a csattanást.

Gumidefekt okozta Alonso csattanását az indianapolisi célegyenes falába
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: