DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
USA

Indy 500: Alonso ismét 4. és tovább javított

Fernando Alonso gyorsan tanul, újra a negyedik leggyorsabb időt futotta az indianapolisi gyakorlás negyedik edzésnapján. A sebessége is jelentősen megnőtt szerdához képest, a spanyolnak lehet keresnivalója a versenyen is.

A csütörtöki napi első ezúttal Jay Howard lett, utána pedig három Andretti Autosport-pilóta következett Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Fernando Alonso sorrendben. A kétszeres világbajnok spanyol pilóta 96 kört teljesített, legjobb körideje 225,619 mérföldes óránkénti átlagnak felel meg.

Alonso szélárnyék nélküli köre is befért a legjobb tízbe, 223,687 mérföld per órás tempóval repesztett körbe, napról napra javul a kétszeres F1-es világbajnok teljesítménye, nem egyszeri kiugró eredmény volt a szerdai negyedik hely. Fernando Alonso hátránya Howard mögött mindössze 0,2 másodperc lett a végelszámolásnál. Biztató, annak ellenére, hogy ez még mindig csak szabadedzés.

Alonso döbbenetes sebességgel gyorsul


Már a pénteki edzésre tervez előre, amikor is igyekszik felkészülni a négykörös kvalifikáció szimulálására, a csapat a turbónyomást is meg fogja emelni, hogy még inkább szokja a határon való autózást. „Az autó egészen jól feküdt a délelőttől kezdve, de napközben még sikerült is javítanunk rajta, boldog vagyok. Egyelőre továbbra is főként a versenybeállításokat és a versenyszituációkat próbálgattuk forgalomban” – nyilatkozta Alonso.

„Sajnos a szabadedzések befejeződnek, még mindig hiányoznak nekem a körök, de pénteken megpróbáljuk kihozni a napból a legtöbbet, még több motorerővel. Személyes mentorom, Gil de Ferran azt mondta, hogy az időmérő életem legszörnyűbb négy köre lesz, mert a versenyautó folyamatosan a határon táncol majd. De pénteken teszek majd egy kísérletet, aztán meglátjuk, hogy alakul a szombat” – tette hozzá a McLaren-Honda pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: