DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Alonso szerint az időmérőn és a versenyen is jók lesznek

Dübörög a felkészülés az indianapolisi 500 mérföldes versenyre, Fernando Alonso is nagy elánnal vetette bele magát a munkába. A keddi tesztnapot nagyon pozitívnak értékeli és szerinte nőttek az esélyei arra, hogy kiemelkedő eredményt érjen el.

Alonso 117 kört teljesített a legendás oválpályán a második gyakorlás napján, többet, mint bárki más a mezőnyben. Bár az időeredménye mindössze a 24. leggyorsabb volt, rengeteget tanult olyan helyzetekben a spanyol ász, amiben korábban nemigen lehetett része.

Elsősorban arra fókuszált, hogy sokat autózzon forgalomban más versenyautók között, ebben komoly része volt Andretti autosportos kollégáinak, akikkel hosszú időn át együtt rótták a köröket. „Nagyon pozitív és termékeny nap volt, sok kört tettem meg és rengeteget tanultam” – lelkendezett Fernando Alonso az edzésnap végén.

Alonso számára a legfontosabb az volt, hogy sokat autózzon forgalomban


„Többször is hosszú időn át forgalomban voltam, csoportban is autóztunk, nagyon fontos információkat gyűjtöttem, amitől biztosan jobb oválpályás versenyző leszek holnap. Igen jól éreztem magam közben, olyan volt nagyjából, mint amire számítottam” – folytatta elemzését a spanyol Indy-újonc, aki először vezethetett igazán forgalomban oválpályán. „Nyilvánvalóan nagyon fontos itt, hogy az előtted levő autóhoz igazán közel maradj és a következő egyenesben ebből előnyöd származzon, úgyhogy nagyon hasznos napon vagyok túl” – folytatta így Alonso.

„A lehető legjobb istállónál vagyok, a csapattársaim fantasztikusan sokat segítettek nekem, végig éreztem, hogy óvatosak velem a fontos pillanatokban, nagyon jó volt. Nekem ez lesz az első, azért vagyok itt, hogy tanuljak, minden egyes körben, amikor őket követhettem, megleshettem mit és hogyan csinálnak, hogyan támadják a kanyarokat és hogyan készítik elő az előzéseket” – dicsérte csapatát a spanyol ász.

Alonso számára természetesen közel sem csak a pályán való vezetésből áll a felkészülés, nagyon zsúfoltak a napjai, például a Honda szimulátorában is sokat gyakorol. „Adatokat elemzek, amit a csapat bocsát rendelkezésemre, korábbi évek videóiból nézek sokat. Délelőtt beülök a szimulátorhoz és gyakorlok, délután pedig idejövök és rovom a köröket, akkor is tanulok. Még közel sem raktunk össze mindent, mert még nem volt rá elég idő. De a beállításokkal is kísérletezünk és továbbra is tanuljuk a forgalomban autózást. De véleményem szerint az időmérőre és a versenyre nagyon jók leszünk” – zárta mondandóját Fernando Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: