DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Csigolyatörést szenvedett a nagyot bukó NASCAR-os

Aric Almirola, a Richard Petty Motorsports 33 éves versenyzője önhibáján kívül keveredett balesetbe szombaton a Kansas Motor Speedwayen, melyet nem úszott meg sértetlenül.

A Monster Energy NASCAR Cup magyar idő szerint szombat késő este, a Kansas Motor Speedwayen rendezett versenye az előző, talladegai fordulóhoz hasonlóan nem múlt el nagy bukás nélkül: a 267 körös megmérettetés 200. körében Joey Logano és Danica Patrick akadt össze, autóik pedig a falnak ütközés után lángra is kaptak.

Noha a közvetlenül mögöttük haladók ki tudták kerülni a roncsokat, Aric Almirola már nem volt ilyen szerencsés, és nagy sebességgel belezúgott Logano Penske-Fordjába. A 43-as számú gép az ütközés erejétől a levegőbe emelkedett, a versenyzőt pedig az orvosoknak kellett kisegíteniük az autóból.

Mivel hátfájdalmakra panaszkodott, Almirolát további vizsgálatok érdekében helikopterrel a Kansasi Egyetemi Orvosi Központba szállították, és bent tartották éjszakára: a diagnózis alapján a mooresville-i kompressziós törést szenvedett az ötös hátcsigolyájában. Reggelre csapata közleményben tudatta mindenkivel, hogy pilótája elhagyhatja a kórházat, hogy otthon folytassa a gyógyulást.

A balesetet követően fél órára leállított versenyt Martin Truex Jr. nyerte.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: