DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

IndyCar: Powernek nem volt ellenfele az Indianapolisi Nagydíjon

A Penske ausztrál pilótája év eleji balszerencséjét maga mögött hagyva ellentmondást nem tűrően húzta be a győzelmet a szezon ötödik futamán.

Azok után, hogy az év első három versenyén egyszer sem tudott bekerülni az első tíz közé, Will Power Phoenixben megkezdte a felzárkózást: második lett Josef Newgarden mögött, Indianapolisban azonban nem adta alább az első helynél. Olyannyira nem, hogy minden edzést első helyen zárva, pole-pozícióból indulva aratta idei első, összességében harmincadik győzelmét az Indianapolisi Nagydíjon, a Brickyard oválon belül kialakított pályáján.

Az ausztrál megőrizte a vezetést a rajt után, és egy idő után állandósult a különbség közötte, és őt üldöző csapattársa, Helio Castroneves mögött. A brazil néhány körrel korábban ejtette meg első kiállását, és lágy abroncsainak köszönhetően olyan remek tempót autózott, hogy amikor Power is cserélt, az első helyre tért vissza!



A pilóták között a következő kiállássorozatig nem is változott a sorrend, amikor is Powernek sikerült visszavennie a vezetést - ezt követően pedig vissza sem nézett. A verseny utolsó harmadában úgy tűnt, a Penske hármas győzelmet szerez, Newgardennel a bronzérmes pozícióban, de az amerikai két büntetést is összeszedett bokszutcai gyorshajtásért - itt pedig el is szállt a dobogó.

A verseny egy szakaszában még a győzelemre is esélyes Helio Castroneves sem tudta megtartani helyét: az utolsó csere után előbb Scott Dixon, majd Ryan Hunter-Reay is levadászta őt. Sőt, néhány körrel a leintés előtt még az autójával egész futamon küszködő Simon Pagenaud is megelőzte csapattársát a negyedik pozícióért.

Dixon hiába bizonyult gyorsabbnak a verseny végén, Power kitartott, és behúzta a diadalt, a másodikat Indianapolisban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: