DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Kiderült, mi lesz a sorsa Alonso Indy-autójának

A spanyol F1-es pilóta idáig egy tesztet teljesített a McLaren/Andretti Dallara-Hondája mögött, most pedig ő maga mondta el, mi vár a narancssárga gépre a május végi Indy 500-at követően.

Fernando Alonso múlt szerdán hiba nélkül tette meg első köreit az autósport szentélyének számító Indianapolisban, először egy IndyCar-autó volánja mögött. A spanyol intenzív két hét előtt áll, hiszen a Spanyol Nagydíj után két hétig edz majd az Indy 500-ra, melyre május 28-án kerül sor, a pilóta pedig csütörtökön felfedte a barcelonai sajtó előtt, hogy mi lesz a sorsa a 29-es rajtszámú Dallara-Hondának.



„A verseny után megkapom, és múzeumba fog kerülni. Akárhány autóba beleültem 2004 óta, rögzítve van a szerződésemben, hogy az autóimat a múzeum kapja meg, és ez sem jelent kivételt” – idézte Alonsót a Motorsport, aki hozzátette, hogy időbe telt, amíg megszokta az IndyCar-gépet, és az oválpályán való száguldást.

„Az autót egészen más érzés volt vezetni, aszimmetrikus beállítással nem éppen a megszokott dolgozni. Az egész gondolkodásmódodon változtatnod kell, mielőtt elfordulsz az első kanyarban, a nap végére azonban sokkal kényelmesebben éreztem magam. Amikor a jövő héttől kezdődően másokkal együtt fogunk gyakorolni, bízom benne, hogy nagyobb önbizalomra teszek szert, és jobban megértem majd, hogy mire van szüksége az autónak és nekem, hogy teljesen felkészüljön május 28-ra. Intenzív két hét áll előttem, de már nagyon várom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: