DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Miért lesz nehéz dolga Alonsónak az Indyben?

Erre a kérdésre kereste a választ Max Chilton, korábbi F1-es versenyző, aki jelenleg az IndyCarban versenyez. A brit elmondta mi a nehézsége ennek a sorozatnak a többi szériához képest.

Egyre közeledik Fernando Alonso Indycar-os szereplése, így egyre többen mondják el a véleményüket a spanyol szereplésével kapcsolatban. Legutóbb a tengerentúli széria egyik brazil versenyzője, Tony Kanaan fejtette ki véleményét arról, miért nem sétagalopp az Indy 500.

Ezúttal Max Chilton, korábbi Marussia pilóta beszélt a nehézségekről. A brit a kétszeres világbajnok méltatásával kezdte mondandóját: „Hatalmas csodálója vagyok Fernando Alonsónak, és mindig azt mondtam, hogy a legjobbak között van.”

 alonso-indy-500-2017-2



A széria jelenlegi versenyzője a nehézségekkel folytatta: „Ez a sorozat nem arról szól, hogy minél jobban nyomjuk a gázt, és nem a köridők számítanak igazán. Pont ez a nehéz benne. Ha nincs leszorítóereje az autónak, alapvetően 230 mérföld per órával megyünk át a kanyaron, a rutinosok padlógázzal, de ez a pilóták döntése.”

A brit szerint Alonso is megérezte a teszten, hogy nem lesz egyszerű dolga egy ilyen autó és pálya vezetése közben: „Nézzük meg Fernando nyilatkozatait, amikor azt mondta 'sosem tapasztaltam olyat, hogy a jobb lábam az agyamként viselkedett'. Pontosan erről beszélek. Beérve a kanyarba a jobb lábad életre kel, és nem teszi azt, amit valójában szeretnél. A mentalitás itt nagyon fontos.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: