DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Ezért fontos Alonso Indy 500-as szereplése

Zak Brown magyarázta el, mi az oka a McLaren, a Honda, az IndyCar és az Andretti együttműködésének. A dolognak köze van a japán gyártó és a wokingiak kapcsolatának erősítéséhez.

Hetek óta azzal van tele a sajtó, hogy Fernando Alonso a McLaren és az Andretti színeiben fog részt venni a legendás Indy 500-on. A spanyol pilóta emiatt kénytelen kihagyni az F1-es Monacói Nagydíjat, ahol őt a tavaly visszavonuló Jenson Button fogja helyettesíteni.

De mi a jelentősége Alonso tengerentúli szereplésének? Zak Brown a következő választ adta a kérdésre: „Ez nagyon fontos nekünk. Most nincs könnyű dolgunk az F1-ben, ami nyilván kérdésekhez vezet a McLaren és a Honda kapcsolatát illetően. Biztos vagyok benne, hogy az együttműködésünk szorosabbá fog válni, és úgy éreztük, ez egy jó mód arra, hogy megmutassuk: a McLaren, a Honda és Alonso bízik a győzelemben és egymásban egyaránt.”

 alonso-indy-500-teszt-fontossaga-2017



A wokingiak főnöke így folytatta: „Segít nekünk megmutatni, hogy egy csapat vagyunk, de természetesen frusztráltak vagyunk, ahogy a Honda is az, amiért a dolgok most így alakultak. Nem tudjuk gyorsan helyrehozni a gondokat; nem várunk nagy fejlődést a spanyol, a monacói, vagy egészen az év közepéig. Ezért fontos volt közölni a világgal, hogy bízunk egymásban, mert sok kérdést kaptunk másoktól erről a témáról.”

Brownt meglepte, mennyire sima volt az együttműködés a fele között: „Nagyon elégedett vagyok, mert a dolgok gyorsan és zökkenőmentesen mentek eddig, az együttműködés a McLaren-Honda, az IndyCar és az Andretti között fantasztikus, ráadásul ilyen rövid idő alatt, ami a rendelkezésünkre állt. Úgy éreztük, mintha egy évünk lett volna felkészülni, pedig ez csak négy hét volt. Minden rendben ment, kivéve az időjárást ezen a teszten.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: