DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Alonsót sokkolta, hogyan fogadták az USA-ban

A kétszeres F1-es világbajnok spanyol versenyző néhány napja még a Barber Motorsports Parkban ismerkedett az IndyCar világával, jövő héten pedig már tesztelni fog - állítása szerint elképesztő, mennyire lázba jöttek tőle az emberek az Indy 500-on való indulás bejelentés óta.

Fernando Alonso az elmúlt hétvégén az Andretti Autosport vendége volt Alabamában, ahol első ízben kóstolt bele az IndyCar légkörébe, s noha csak a pálya széléről figyelte az eseményeket, már most lenyűgözték a látottak. A spanyol nagyon örült neki, hogy a sorozat milyen nyitott, most pedig a rajongóktól tapasztalt fogadtatásra tért ki.

„Az egyik legnagyobb benyomást az emberek tették rám, hogy mennyire lázba hozza őket az Indy 500, hogy milyen fontos számukra a verseny – Indianapolisban és Chicagóban is lépten-nyomon megállítottak, kezet fogtak felem és sok sikert kívántak – egy pillanatra Spanyolországban éreztem magam!”



„Hatalmas változást hoz ez Amerikának, hiszen láttam, hogy a legutóbbi televíziós közvetítés számai ötven százalékkal megugrottak. Sokkal nagyobb a hatása, mint az gondoltam volna, de hogy magán a versenyen milyen kihívások várnak rám, még nem tudom. Az biztos, hogy nehéz lesz vezetni ezeket az autókat, és nehéz lesz forgalomban autózni, beleszámítva az olyan véletlenszerű tényezőket, mint a sárga zászlós szakaszok. De kész vagyok annyit tanulni, amennyit csak lehet, annak érdekében, hogy versenyképessé váljak.”

A spanyol pilóta gépe késve indult csak el Szocsiba az USA-ból, és meglepődött azon, hogy az emberek hogyan viszonyultak hozzá a repülőtéren. „A legnagyobb meglepetést az jelentette, hogy ennyien felismertek. Általában nyugodtak tudok utazni Amerikába, és többnyire a vakációimat is ott töltöm, mert senki sem ismer fel – a repülőtéren azonban egyáltalán nem ez volt a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: