DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Montoya azt várja, hogy Alonso példája ragadós lesz

A korábbi Formula-1-es versenyző, Juan Pablo Montoya azt szeretné, ha Fernando Alonso kirándulása az Indy 500-ba nem egyszeri eset lenne, hanem más szériák top pilótái is összemérnék erejüket az 500-mérföldes versenyen.

A kolumbiai pilóta reméli, hogy Alonso precedenst teremtett azzal, hogy nem szabad leragadni egy helyen és kizárólag egyetlen szériára koncentrálni, nyugodtan legyen átjárás és a legjobb top-pilóták minden évben jöjjenek Indianapolisba és az 500 mérföldes futamon is mutassák meg magukat. Alonso a kis túlzással legnagyobb F1-es versenyt hagyja ki Indy miatt, a Monacói Nagydíjra nem utazik el idén.

Montoya az F1-ben 2001 és 2006 között összesen 94 nagydíjon állt rajthoz, ebből hetet sikerült megnyernie. De emellett már két alkalommal az Indy 500-at is megnyerte, 2000-ben és 2015-ben. A 41 éves versenyző szerint Alonsót kellene követnie a legjobb pilótáknak is. „A motorsportnak jó lenne, ha ez gyakrabban megtörténne, jóval nagyobb lenne az érdeklődés is. Szuper lenne, ha minden motorsport-széria top-pilótái egy futam erejéig ebbe a bajnokságba igazolnának” – nyilvánította ki véleményét a kolumbiai.

Alonso már meg is ismerkedett az Indy-trófeával


„Személy szerint szerencsés vagyok, hogy nekem megadatott, hogy az összes csúcsbajnokságban autózhattam már és ott győzelmekért harcolhattam. Ebből a szempontból ez nagy szerencse. Az pedig egyenesen nagyszerű, hogy Fernando Alonso ellen harcolhatok az Indy 500-on, erre már egyáltalán nem számítottam” – tette hozzá Juan Pablo Montoya, aki annak idején az F1-ben is nagy riválisa volt Alonsónak.

Montoya szerint az egész motorsport felpezsdült Alonso indianapolisi kirándulásától, nem csak az Indycar, ráadásul az összes többi pilóta érdeklődését is felkeltette ezzel. Külön csemege lenne, ha ők ketten harcolhatnának az élen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: