DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Alonso Montoyától tanulja az Indy-trükköket

Fernando Alonso vasárnap sajtótájékoztatót tartott az Egyesült Államokban, miközben az IndyCar mezőnye Birminghamben a versenyhétvégéjét töltötte. A spanyol nem titkolta sem pozitív, sem negatív véleményét.

Alonso nem számít arra, hogy sétagalopp lesz az Indy 500-as indulása, de közel sem látja annyira sötéten az esélyeit, mint a Formula-1-es paddock egy része. Sokan ugyanis megkérdőjelezték a létjogosultságát indianapolisi indulásának komoly felkészülés nélkül, ami miatt ráadásul kihagyja a Monacói Nagydíjat.

„Az egy teljesen más világ, többnyire csak annyit tudok a többiek véleményéről, amit akár én, akár önök is olvashatnak róla" - válaszolta a spanyol arra a kérdésre, hogy Formula-1-es kollegái hogyan fogadták az indianapolisi indulásának hírét. "Néhányan örülnek neki, hogy kipróbálom magam Amerikában és kíváncsiak, hogyan boldogulok majd. Néhány másik ember pedig nem, de ők az életben gyakorlatilag semmivel sem elégedettek és semmi sem teszi őket boldoggá. Ez legyen az ő problémájuk, rendben. Más világ.”

Alonso már üléspróbát is tartott leendő autójában


Alonso kimondta már, hogy végre előre szeretne mozdulni, legyen az akár egy Indy 500, vagy Le Mans, de a világ legjobbjai ellen szeretne versenyezni, köztük korábbi F1-es riválisát, Juan Pablo Montoyát is értve. „Nem tudom, hogy ő elöl lesz-e” – mondta viccesen a spanyol. „Jó dolog a világ legjobbjai ellen versenyezni, ez a legfontosabb most. Nem csak Juan Pablóra gondolok most, hanem például Oriol Serviára is. Az itteni pilóták nagyjából 20-25%-át ismerem már a Formula-1-ből, a közelmúltban versenyeztek ott. Alig várom, hogy összemérjük az erőnket” – folytatta elemzését Fernando Alonso.

„Szerintem Juan Pablo egyike a legjobb versenyzőknek a világon, egyben a legtehetségesebbek egyike, aki ellen valaha is versenyeztem. Szuper dolognak tartom, hogy idejövök és egy nagyon gyors oválpályán vezethetek vele együtt. Remélem, a lehető leggyorsabban tanulom majd meg az itteni versenyzést. Állandóan az ő belső kamerás felvételeit nézem, mert szerintem ő az egyik legjobb ebben” – dicsérte meg riválisát Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: