DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

„Aki elengedte Alonsót Indy-be, menjen pszichiáterhez”

A Red Bull csapatfőnöke szerint a McLarent vezető Zak Brown egész biztosan megbolondult, amiért elengedi a világ „legflúgosabb” versenyére Fernando Alonsót. Az energiaitalosok sohasem adnának engedélyt ilyesmire.

A McLaren és Fernando Alonso szerdai bejelentése, miszerint a spanyol pilóta a Monacói Nagydíj hétvégéjén az Indianapolis 500-on fog rajthoz állni, az egész F1-es paddockot lázban tartja a hétvégén Bahreinben. Pilóták, csapatvezetők és szakértők is megosztották már meglátásaikat a rendhagyó döntéssel kapcsolatban, de a leghatározottabb ellenvéleményt kétségtelenül a Red Bullt irányító Christian Horner fogalmazta meg, aki szerint józan ésszel fel nem fogható, hogyan jutott eszébe a McLarennek, hogy a világ legveszélyesebb oválpályás futamára küldje a mezőny talán legértékesebb pilótáját.

C9ZbQBoWsAAshIa



„Nehéz helyzet, hiszen Fernando nem érzi jól magát, és ez problémát jelent Zak számára” - kezdte okfejtését Horner, aki nagyon hamar erősebb szavakat is elővett. „Van egy kiábrándult versenyzője, akiben próbálja életben tartani a motivációt. Most előállt ezzel az ötlettel, hogy elküldi őt Indianapolisba, de biztos vagyok benne, hogy megbolondult. Az a legflúgosabb verseny, amit valaha láttam.”

„Teszt nélkül csak úgy beugrik az autóba. Az 1-es kanyar pedig ott tényleg egy kanyar, szóval nem csak a gázt kell padlóig taposni egész idő alatt. Azt hiszem, meg kellene látogatnia egy pszichiátert [ez a döntése miatt]” - üzente Brownnak.

Horner leszögezte, ha Daniel Ricciardo vagy Max Verstappen hasonló kéréssel fordult volna hozzájuk, mint amit Alonso fogalmazott meg a McLaren felé, biztosan süket fülekre találtak volna a Red Bull vezetőségében.

„Hogy mi elengedtük-e volna a versenyzőinket? Nem. Én úgy vagyok vele, hogy ha valaki elkötelezi magát egy csapat oldalán, akkor tartson is ki mellette. Ez most kicsit olyan, mintha az év felénél lelépne egy másik barátnővel, aztán mégis visszajönne. Számomra nem tűnik helyesnek. De legalább ha nem ütköznének a versenyek, vagy ha az F1-es karrierje végén csinálná a pilóta... Ám úgy tűnik, a McLarennél más hozzáállással dolgoznak, mint nálunk. A lényeg, hogy nekik jó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: