DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
USA

Újabb részletek Alonso Indy 500-részvételéről

Szerdán érkezett mindenki általános megdöbbenésére a bejelentés, miszerint Fernando Alonso részt vesz az Indy 500-on idén. Csütörtökön újabb fontos részletekre derült fény.

A spanyol versenyző az oválpályákon abszolút újoncnak fog számítani, de a lehető legjobb kezekbe kerül, ugyanis az utasításokat közvetlenül az Andretti Autosport főnökétől, Michael Andrettitől kapja majd. Ez igaz a versenystratégiára és a felkészülésre is.

A Formula-1-es világbajnok, Mario Andretti fia éppen saját fia, Marco Andretti stratégiájáért volt felelős az elmúlt évi Indy 500-on, Alonso pedig Michael mellett megkapja saját csapatának versenymérnökét is, Eric Bretzmant.

Andretti közvetlenül lesz felelős Alonsó stratégiájáért és felkészüléséért


Alonsónak meglehetősen dolgos hétvégéje lesz, ugyanis a vasárnapi Bahreini Nagydíjat követően azonnal Alabamába repül, hogy tiszteletét tegye a Motorsports Park IndyCar versenyén, hogy elkezdje megszokni a környezetet, ami számára még igencsak új lesz. Michael Andretti, aki 1993-ban versenyzett a F1-ben, de az Indy 500-at sosem sikerült megnyernie, úgy érzi, Fernando Alonso nagyon gyorsan felveszi majd a ritmust Indianában is.

„Az egyik legjobb dolog, hogy pontosan tudjuk, hogyan kezeljük az újoncokat, mert bizony Fernandót újoncnak kell tekintenünk. De azt is jól tudjuk, mekkora hatalmas tehetség, nagyon gyorsan felveszi majd a sebességet és a csapattársai tempóját fogja autózni” – nyilatkozta Michael Andretti.

„Amikor ez megvan, fel kell őt készíteni, milyen forgalomban autózni. Amikor már könnyedén és jól megy neki az egyedül autózás, utána ezen fogunk még sokat dolgozni. Az is előny lesz Fernandónak, hogy sok csapattársa van, akik segíteni tudnak majd neki, ha kérdése merülne fel. A csapatomban négy veterán is található, akik örömmel fognak neki segíteni” – zárta nyilatkozatát az Andretti csapat feje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: