DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonso egyáltalán nem fél az Indy 500-tól

Több versenyzőtársa is felhívta a spanyol F1-es pilóta figyelmét a rá Indianapolisban leselkedő veszélyekre, ő azonban nem foglalkozik ezzel, és kíváncsian várja, mit tartogat számára a Brickyard a májusi hónapban.

A versenyzővilág széltében és hosszában is kifejti a véleményét Fernando Alonso Indy 500-as szerepvállalásáról: Dario Franchitti, a verseny háromszoros győztese szerint a spanyol felkészülése nem lesz zökkenőmentes, de Rubens Barrichello is úgy vélekedett, hogy olyan dolgokra kell felkészülnie, amilyenekre nem is számít. „Nagyon izgalmas, egyben nagyon nagy kihívás is, hiszen tudjuk, hogy ha holnap lenne a verseny, akkor nem állnék készen” – nyilatkozta Alonso a sajtónak Bahreinben.



„Sok mindent kell tanulnom nagyon rövid idő alatt. Egyértelmű, hogy másfajta képességekre van szükség, másfajta stílusban kell vezetnem, és alkalmazkodnom kell. És ez alatt az időszak alatt három F1-es futamot is rendeznek majd. Az átlagsebesség nagyon magas, közel vannak a falak, különböző autókkal folyamatos a szélárnyékban autózás. Ehhez mind hozzá kell majd szoknom, de egyáltalán nem félek a kihívástól.”

Alonsónak felvetették a veszélyt is: 2011-ben Dan Wheldon, 2015-ben Justin Wilson veszítette életét az IndyCarban. „Erre egyáltalán nem gondolok” – mondta a spanyol. „Nagyon magasan van a mérce Indyben, beleértve az autókat, a falakat és a biztonsági felszerelések mögött zajló kutatásokat. Ezek valószínűleg olyan fejlettek, mint a Forma-1-ben. Egyáltalán nem félünk, és biztosra veszem, hogy nem fog történni semmi sem.”

Amikor a Motorsport TV riportere, Peter Winsdor megkérdezte Alonsót, hogy vajon olyan gyorsan tud-e alkalmazkodni az oválokhoz, mint anno Nigel Mansell, így válaszolt: „Kíváncsi vagyok, és nem hazudok, ha azt mondom, hogy nagyon sok versenyt néztem meg mostanság. Mindemellett próbálok odafigyelni az olyan interjúkra is, mint amilyeneket például Rubens Barrichello adott. Ezek hasznosak lehetnek számomra, de amíg be nem ülök az autóba, és nem érzem a sebességet a pályán, addig nem fogunk teljesen tisztán látni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: