DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonso-Montoya újratöltve - így várják Alonsót az IndyCarban

Szerda délután robbant a bomba, miszerint Fernando Alonso kihagyja az idei Monacói Nagydíjat és elindul az Indy 500-on. De vajon mindenki tárt karokkal fogadja a spanyol világbajnokot?

Több IndyCar pilóta is kifejezte véleményét Fernando Alonso érkezéséről az indianapolisi 500 mérföldes versenyt illetően. Közülük van, akivel korábban már versenyzett együtt, néha akár győzelmekért is, van, akinek új élmény lesz az Alonso elleni csata. A helyzet érdekessége, hogy az F1-gyel ellentétben itt bármilyen jó eredményre is esélyes lehet a McLaren-Honda formáció.

A spanyolok kétszeres világbajnoka egy hat pilótás csapatnak lesz tagja az Andretti istállónál, társai lesznek Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Takuma Sato, Alexander Rossi és az újonc Jack Harvey. A fogadtatás eddig abszolút pozitív.

A legtöbben a Montoya-Alonso csatát várják


„Üdvözlet a csapatban, Fernando! Alig várom, hogy együtt dolgozzunk” – írta ki Twitteren Hunter-Reay.

„Üdv a fedélzeten! Várom a közös munkát jövő hónapban” – így Alexander Rossi, aki 2015-ben egy rövid ideig versenyzett Alonso ellen az F1-ben.

„Az igen! Fernando csapattársa leszek az Indy 500-on! Máris jobbak lettünk, pedig még nem is voltunk a pályán” – írta az újonc Harvey.

„Fantasztikus hír! Izgatottan várom a csatát Fernando és a McLaren ellen Indianapolisban” – így üdvözölte a spanyolt az IndyCar világbajnoki címvédője, Simon Pagenaud, aki a rivális Penske csapat pilótája.

„Jó hír, hogy Fernandót is az IndyCarban láthatjuk az Indy 500-on! Ott találkozunk!” – ezt már Alonso egykori nagy Formula-1-es riválisa, a korábbi kétszeres Indy 500-győztes, Juan Pablo Montoya írta a közösségi médiában.

„Üdvözöllek a világ leggyorsabb motorsportversenyén! Nagyszerű dolog egy világbajnokot a rajtrácson tudni” – így Max Chilton, aki szintén versenyzett együtt Alonsóval az F1-ben, még 2013-14-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: