DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
USA

Montoya már várja az Indy 500-at

Juan Pablo Montoya igencsak elfoglalt lesz májusban idén. Ugyan teljes éves szerződése idén nincs, de májusban Indianapolisban két eseményen is rajthoz fog állni a Penske színeiben.

A kolumbiai pilóta idén május 28-án élete harmadik Indy 500 győzelméért fog harcba szállni, előtte bő két héttel pedig a Penske istálló színeiben az indianapolisi épített versenypályán rendezett futamon fogja nyomni a gázt május 13-án. „Mindig nagyszerű Indianapolisban versenyezni, ez az év egyik legnagyobb eseménye, amire igen sokan odafigyelnek. A pálya gyors, de ugyanakkor nagy kihívás is, a közönség pedig szereti, az elmúlt években nagy versenyek voltak sok pozícióváltással az élen” – nyilatkozta Montoya.

„Részemről rettentően várom már, hogy újra egy Indy autóba ülhessek májusban” – folytatta a kolumbiai kétszeres győztes. Amióta 2014-óta egymás után rendezik az Indycar épített pályás, majd nem sokkal később 500 mérföldes versenyét, még soha senkinek sem sikerült zsinórban megnyernie mindkettőt. Ehhez a legközelebb Ryan Hunter-Reay és Will Power álltak. Előbbi 2014-ben második helyen ért célba az épített pályán, majd győzni tudott az 500-ason. Egy évre rá Power győzött az épített pályán, de a hónap végén „csak” második lett Montoya mögött az Indy 500-on.

 

Ennyivel győzött Montoya Power előtt 2015-ben


„Teljes szezont szerettem volna futni eredetileg a Penske istállóval, de végül is ezért a két futamért is igen jól megfizetnek. Szerintem jó esélyem van újra megnyerni az 500 mérföldest. Nem is szeretnék most másra összpontosítani, először hozzunk ki minél többet az Indy 500-ból, minden másra utána figyelek csak” – fejezte be elemzését a kolumbiai, kétszeres Indy 500-győztes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: