DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Power kockáztatott és megszerezte az első rajthelyet

Will Power mindent egy lapra feltéve futotta időmérős körét az Indycar nyitófutamának helyszínén, St-Petersburg-ban. A rizikózás meghozta gyümölcsét, megcsípte a pole pozíciót.

Egész hétvégén a Ganassi istálló, főleg Scott Dixon volt elemében, de az időmérő edzésen Power a kockáztatás mellett döntött. Gyors körében még a falat is megkóstolta finoman, de sem az autó nem sérült, sem időt nem vesztett vele. Végül meg is verte riválisát, Dixont, akinek meg kellett elégednie a második rajtkockával.

Ez egy történelminek is nevezhető pole az amerikai számára, ugyanis az elmúlt nyolc itt futott nagydíjából hetet (!) ő kezdett az élről. „Jól sikerült az egy körös kvalifikáción a kockáztatás, bár az abroncsok meglehetősen csúszkáltak” – kezdte nyilatkozatát Power.

„Az autón is sokat dolgoztunk, több alkalommal is rossz irányba mentünk el a beállításokkal. Az utolsó kifutásom előtt azonban egészen mást próbáltunk. Igen, nagyon boldog vagyok, hogy a pole pozíció az enyém lett, rettentően szoros küzdelem lesz” – tette hozzá az egyszeres Indycar bajnok.

Will Power az élre repítette a Penske-t


Továbbra is a Ganassi tűnik egyébként erősebbnek, Power mögött ugyanis jóval gyengébben teljesítettek a Penske-s csapattársak. Josef Newgarden a negyedik, a címvédő Simon Pagenaud csak a 14., a veterán Helio Castroneves pedig mindössze a 16. rajthelyet szerezte meg.

Még rosszabbul járt azonban a hétvégén egyébként előtte jól teljesítő, négyszeres bajnok Sebastien Bourdais, aki az időmérőn a falnak ment, így mért kör nélkül esett ki már az első körben, az utolsó, azaz 21. rajthely lett a franciáé.

Power és Dixon mögött Hinchcliffe, Newgarden, Sato, Kanaan, Chilton, Rossi, Kimball és Rahal fért még be az első tízbe. Érdekes futamra számíthatunk vasárnap este!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: