DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

IndyCar: Bourdais utolsó helyről nyert a szezonnyitón

A francia pilóta első versenyén diadalmaskodott új csapatánál, a Dale Coyne Racing színeiben, megelőzve a címvédő Simon Pagenaud-t. A pole-ról induló Will Power feladta a küzdelmet.

A 2017-es IndyCar-szezon első versenye nem indult simán, legalábbis a középmezőny számára: Will Power megőrizte a vezetést, ám James Hinchliffe ugrott fel mögé a második helyre. Hátrébb Charlie Kimball pörgette ki Graham Rahalt, az incidensbe pedig Carlos Munoz is belekeveredett. Noha mindannyian folytatni tudták a küzdelmet, a törmelékek miatt a versenybíróság pályára küldte a pace cart.

A restartnál James Hinchcliffe-nek sikerült megelőznie Powert, aki azonban hamar kiesett a játékból, hiszen hibázott a bokszban, melyért áthajtásos büntetéssel „jutalmazták”. Így Scott Dixon zárkózott fel a kanadai mögé a második helyre, a kanadai pedig folyamatosan tudta növelni előnyét az új-zélandi előtt. A következő sárga szakasznál azok kerültek nyerő helyzetbe, akik korábban meglátogatták csapatukat: Simon Pagenaud így ugrott az első, a balesete miatt utolsó helyről induló Sebastien Bourdais pedig a második pozícióba, ám utóbbi egy remek előzéssel a 37. körben átvette a vezetést.



A Dale Coyne Racing mindkét új szerzeményének örülhetett, ugyanis az újonc Ed Jones ekkor a negyedik helyen találta magát. A verseny feléhez érkezve Will Powernek sikerült felküzdenie magát a harmadik helyre, ám fenyegetően közeledett hozzá az autóját az edzéseken szintén összetörő andrettis, Takuma Sato. A japán utolsó kiállása azonban túl sokáig tartott, így kiesett a dobogóért folyó csatából.

Power mögé viszont Scott Dixon, aki korábban rajtavesztett a sárga szakaszon, a győzelem mégis a két francia között dőlt el. A ganassis a verseny utolsó szakaszában a harmadik helyen találta magát, hiszen Power Dallara-Chevy-je végzetes műszaki hibától szenvedett, az ausztrál végül kénytelen volt kiállni a versenyből. Az utolsó körökben Simon Pagenaud hiába közeledett honfitársához, Bourdais megőrizte a vezetést, győzelemmel kezdve szezonját új csapatánál, a Dale Coyne Racing színeiben. A gárda debütánsa, a 2016-os Indy Lights-bajnok Ed Jones végül a 10. helyen zárt.

Eredmények:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: