DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

"Nagyon trükkös" - Montoya Ferrarit tesztelt

A kolumbiai ex-F1-es pilóta háttérbe került IndyCar-csapatánál és sorozatot válthat - tesztelt egy Ferrarit Sebringben és van esély rá, hogy az olasz csapattal fog versenyezni.

A korábbi közkedvelt Formula-1-es pilóta, az azóta is az IndyCarban versenyző Juan Pablo Montoya az olasz Risi Competizione csapatánál kapott tesztlehetőséget. A csapat a sebringi 12 órás futamra készült egy kétnapos teszttel, itt csatlakozott hozzájuk a kolumbiai, aki kipróbálta a Ferrari 448 GTE-t.

Montoya 2017-ben nem fut teljes szezont az IndyCarban a Penskével, valószínűleg csak az Indy500-on indul a csapatnál, így ideje és energiája szabadult fel - igaz, 2018-ban jó eséllyel a Penske Dpi prototípusát kapja meg. Ezzel együtt nagyon élvezte a ferraris tesztet és saját bevallása szerint, ha a csapat engedi versenyezni, akkor szívesen teszi, abban viszont nem biztos, hogy a csapat valóban engedni fogja. A kolumbiai korábban háromszor nyerte meg a daytonai 24 órás futamot prototípusokkal.

montoya



"A prototípusokat eléggé úgy kell vezetni, mint az együléses versenyautókat, ez viszont egész más" - mondta a Ferrari GTE-ről. "Nagyon sokat mozog az autó, elég trükkös vezetni és könnyű vele hibázni. Egyszer könnyedén elfordul, aztán mész legközelebb és nem akar befordulni, majd az azt követő alkalommal megint simán megy minden. Nagyon nehéz egyenletesen teljesíteni" - magyarázta.

A Risi színeiben Sebringben Tony Vilander és James Calado mellett a Formula-1-es nézők számára is jól ismert Gianciarlo Fisichella is indul, az idei IMSA-szezonban ő lesz a csapat egyik fő pilótája.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: