DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Alonsóhoz hasonlítják az IndyCar-bajnok Dixont

A két legnagyobb formulaautós sorozat veterán bajnokai ugyanazon tulajdonságukkal tűnnek ki a mezőnyből, állítja Dario Franchitti, aki Dixon kíméletlenségét éveken át csapattársként tapasztalhatta meg.

Ahogy idősödnek a versenyzők, úgy egyre nő közöttük az egymás iránti tisztelet, aminek egyre sűrűbben adnak nyilvánosan is hangot - ezt a jelenséget megszokhattuk már az autósportban. Most a pályákon már nem aktív négyszeres IndyCar-bajnok, Franchitti tett egy ilyen gesztust egy érdekes összehasonlítással megspékelve. A skót három bajnoki címét a Ganassi pilótájaként, Dixon oldalán szerezte, miközben meg kellett küzdenie új-zélandi csapattársával is, aki hírhedt arról, hogy bármilyen technikából ki tudja hozni a legtöbbet: mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy kilenc éven át zsinórban mindig az első három között végzett az IndyCar pontversenyében, és ennek a sorozatnak éppen tavaly szakadt vége, amikor csak hatodik lett.

Scott-dixon



„Szerintem Scott több elismerést érdemelne” - mondta szintén négyszeres bajnok egykori kollegájáról Franchitti. „Lenyűgöző, hogy mire képes az IndyCarban és tulajdonképpen bármilyen autóban. Tavaly például elment Le Mans-ba, ahol azzal az autóval ő volt a leggyorsabb. Mindezt pedig feltűnéstelen hozzáállással éri el. Én is a csapattársa voltam, szóval jól tudom, mennyire erős és milyen nehéz is őt legyőzni. Azt mondanám, hogy az összes csapattársam közül ő volt az, aki a legtöbbet tudta kihozni egy átlagos autóból. A Ganassinál nekem is a munkám része volt, hogy segítsek neki az autó tökéletesítésében.”

A Formula-1-ben is van valaki, aki többek között azzal is kivívta a riválisok és a közvélemény tiszteletét, hogy bármilyen technikával képes észrevetetni magát: Fernando Alonso. Ez a hasonlóság pedig Franchitti figyelmét sem kerülte el:

„Rá is jellemző ugyanaz a hozzáállás, mint Alonsóra, azaz hogy sohasem adja fel. Fernando minden körben könyörtelenül odateszi magát, és Scott is ugyanilyen. Ennek pedig olykor a vesztes oldalát is megtapasztaltam!” - mondta szerényen a skót, akinek azonban nincs oka szégyenkezni, hiszen együtt töltött öt szezonjuk közül csak az utolsó kettőben maradt alul Dixonnal szemben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: