DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Pastor Maldonado visszatérhet!

Mármint a nemzetközi autósport vérkeringésébe, ugyanis a Renault F1-es csapata által félretett venezuelai az IndyCarban versenyezhet a 2017-es szezonban.

A Forma-1-ben 2011-ben, regnáló GP2-bajnokként bemutatkozó, a Williamsnél három, a Lotusnál pedig két évet töltő Pastor Maldonadónak elvben szerződése volt 2016-ra az enstone-i alakulattal, ám a Renault hatalomátvételét követően a francia gyártó nem tartott igényt szolgálataira, ezért inkább Kevin Magnussen mellett tették le voksukat. A venezuelai így ülés nélkül maradt a tavalyi évre, melyet gyakorlatilag szabadságon töltött. Tavasszal felmerült, hogy az intenzív tesztsorozatra készülő Pirelli igénybe veheti Maldonadót 2017-es abroncsainak fejlesztéséhez, ám azt maga az olasz gyártó cáfolta, hogy számítanának az egyszeres F1-es futamgyőztesre.



Könnyen lehet, hogy a száguldó cirkusz ajtaja örökre bezárult a notórius autótörő előtt, ám Észak-Amerika legnagyobb open wheel-sorozatában, az IndyCarban feltűnhet még. Ehhez adott némi csámcsognivalót, amikor a venezuelai tavaly a KVSH Racing vendége volt Iowában, ám akkor még úgy vélekedett, hogy F1-es visszatérésén dolgozik. A Motorsport.com információi szerint azonban Maldonado 2017-ben valóban autóba ülhet a csapatnál: a portál úgy tudja, hogy a pilóta nem szeretne oválokon versenyezni, ezért olyan szerződést próbál kieszközölni az alakulatnál, mely lehetővé teszi számára az épített és utcai pályákon való indulást.

Ami azt illeti, Maldonado lehet a kulcs a KVSH csapatának túléléséhez, ugyanis a gárda létbizonytalanságban tölti a holtszezont: korábban felmerült, hogy összeolvadnak az IndyLights-ban szereplő Carlinnal, a csapatalapító Trevor Carlin azonban cáfolta az értesülést – utóbbi 2018-ra tervezi a saját alakulattal történő indulást az IndyCarban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: