DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Montoya egyetlen IndyCar-versenyen indul jövőre

A kolumbiai pilóta nem lesz a mezőny állandó tagja, és el is hagyja a Penske istállót, meg nem is: egyetlen alkalommal vezeti a csapat ötödik autóját, és bizonytalan, emellett hol láthatjuk az év során.

Az IndyCar átigazolási piacának egyik legfontosabb kérdőjelét Juan Pablo Montoya jövője jelentette. A versenyző 2014-ben tért vissza a sorozatba, a Team Penske tagjaként, nemrég azonban bejelentették, Josef Newgarden érkezik az istállóhoz, így Montoyának nem lesz ott maradása a 2017-es szezonban.

Hosszú a lista, mennyi csapattal hozták szóba a 41 éves kolumbiait: az Ed Carpenter Racing, AJ Foyt Racing és Ganassi neve is felmerült, csakúgy, mint a Porsche a Hosszútávú Világbajnokságon, ahol a visszavonuló Mark Webber utódját látták benne.



Montoya azonban biztosan nem igazol a fent említett helyekre, helyette mégis marad a Penske kötelékében – kizárólag az Indy 500-on, ahol az istálló ötödik autóját fogja vezetni. A motorsport.com kérdésére a csapat elnöke, Tim Cindric elmondta, a szerződés nem teszi lehetővé, hogy Montoya más alakulatokkal további IndyCar-futamokon induljon, tehát valószínűleg az indianapolisi megmérettetés lesz egyetlen versenye a szériában jövőre. A csapat emellett fontolgatja az amerikai sportautós sorozatba, az IMSA-ba való visszatérést, és itt is számítanak Montoyára, igaz, még bizonytalan, pontosan mikor áll össze a program.

„Ez a legjobb esélyem újra megnyerni az Indyt, hogy őszinte legyek. Ez az egyetlen, ami számít, a Penske pedig a legjobb lehetőséget kínálja a győzelemre” – mondta az 500 mérföldes 2000-es és 2015-ös nyertese. „Ráadásul több időm jut majd arra, hogy Sebastiant segítsem a gokartban” – tette hozzá, fiára utalva. Ebből a megjegyzésből az érezhető, nem sok versenyen láthatjuk jövőre a továbbra is népszerű Montoyát.

Az IndyCar mezőnyében több fontos átigazolás történt a szezon végén. Newgarden mellett Sebastien Bourdais is csapatot vált, a Dale Coyne Racinghez csatlakozik, miközben az Andretti Autosport bejelentette, leigazolta Takuma Satót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: