DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
USA

Még egy F1-es pilóta vágyik az Indy 500-ra

Montoya, Sato vagy Rossi: az idei 500-as rajtrácsán ilyen F1-es múltú versenyzőket találhatunk, és könnyen lehet, hogy pár év múlva egy másik ismerős arc köszön vissza.

Fernando Alonso az elmúlt hónapokban rántotta le a leplet titkos álmáról: elindulni – és persze nyerni – a világ két legnagyobb nem F1-es autóversenyén, a Le Mans-i 24 órás és indianapolisi 500 mérföldes futamon. Nemrég két másik világbajnok, Lewis Hamilton és Jenson Button szögezte le, őket nem vonzza ez a kihívás, előbbi szerint az autók nem eléggé vonzóak. A mezőny egy másik tagja, Sergio Perez azonban szimpatizál Alonso ambícióival.



„Indy egy hatalmas verseny, a sportunk történetének egyik legnagyobbja. Egyértelműen érdekelne, hogy kipróbáljam az Indy 500-at. Ha azonban rendesen akarsz ott szerepelni és a győzelemért harcolni, sokat kell tesztelned. Hiszem ugyanis, hogy az oválpályák egészen mások, mint amihez a Formula-1-ben szoktunk” – idézi Perezt a Checkered Flag oldal. A mexikóit talán Force Indiás csapattársa, Nico Hülkenberg is motiválja, aki a másik nagy versenyen, a Le Mans-i 24 óráson már rajthoz állt.

„Oválon szereplő versenyzők azt mondták nekem, hogy időbe telik hozzászokni, de annál izgalmasabb számomra, és valószínűleg egy napon ki fogom próbálni. Szeretem a Formula-1-et, és szerintem ez a sport csúcsa, ahol mindenki lenni szeretne. De ki tudja, mi fog történni a jövőben. Igencsak érdekel az Indy 500 és az IndyCar maga, amelyről úgy gondolom, egyre erősebb lesz. Azt hallottam, jobbá és jobbá válik, ami megmozgatja az érdeklődésem.”

A 2016-os Indy 500 mezőnyében öt Formula-1-et megjárt versenyző is van: Juan Pablo Montoya, Alexander Rossi, Max Chilton, Sebastien Bourdais és Takuma Sato.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: