DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
USA

Ő versenyez Justin Wilson helyén a szezonzárón

Az Andretti Autosport bejelentette, hogy a 25-ös számú autó rajthoz fog állni a hétvégi IndyCar-idényzárón, Justin Wilson napokkal ezelőtti tragikus balesete ellenére.

A végzetes kimenetelű fontanai versenyt és a Sonomában zajló szezonzárót egymás követő heteken tartják, versenyzőjük tragikus halála ellenére pedig az Andretti Autosport úgy döntött, Justin Wilson 25-ös rajtszámú Hondáját indítja a hétvégi futamon. Helyettesnek a 41 esztendős Oriol Serviát jelölték ki, aki 2000 óta versenyez a nagy amerikai együléses sorozatokban, habár idén csupán az Indy 500-on állt rajthoz.



„Ez a legnehezebb nyilatkozat, amelyet valaha meg kellett fogalmaznom” – mondta Servia a verseny előtt. „A helyzetem számtalan tekintetben is nagyon nehéz nyilvánvaló okok miatt, ezért nehéz a helyes szavakat előcsalogatni. Ismertem Justint, 10 éve versenyzek ellene. Rendkívül tisztelem őt versenyzőként, emberi vonásai pedig inspirálóan hatottak mindenkire, aki valaha találkozott vele.”

„Kitüntetve érzem magam, és meghat, hogy az ő autóját vezethetem hétvégén. Köszönetet szeretnék mondani barátaimnak az Andretti Autosportnál, és szeretném elmondani, mennyire megérintett, hogy Julia, Stefan és az egész Wilson család azt akarta, hogy vezessem a 25-ös autót” – árulta el a spanyol pilóta.

Wilson gyermekei számára alapítványt hoztak létre, amely részére a Honda amerikai képviselete különleges felajánlást tett: a szezonzárón megtett minden egyes kör után 50 dollárt fizetnek ki a szervezetnek, külön mind a 13 autó után – azaz akár 55 000 dollárt is átutalhatnak az alapítvány számlájára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: