DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
USA

Zanardi újabb álma: Az Indianapolis 500

2001-ben történt szörnyű balesete óta már világbajnoki túraautós futamon és paralimpián is győzött, de Alessandro Zanardinak 48 évesen is újabb cél lebeg a szeme előtt.

Az F1-et is megjárt olaszban, aki 2001-ben a Lausitzringen rendezett CART-versenyen elszenvedett balesetében mindkét lábát elveszítette, az azóta elért sikerek ellenére is maradt még hiányérzet. Ugyanis amikor az Egyesült Államokban töltötte karrierjét, a CART és az IndyCar szakadása miatt sohasem volt lehetősége rajthoz állni a világ egyik legnagyobb presztízsértékű formaautós versenyén, az Indianapolis 500-on.

Dppi_04214004_090



„Nem leszek elégedetlen öregember, ha nem valósul meg, de szeretnék elindulni az Indy 500-on, ha megkapnám erre a megfelelő lehetőséget” - árulta el Zanardi, aki az elmúlt hétvégén a spái 24 órás versenyen állt rajthoz egy számára speciálisan átalakított autóval. Biztos benne, hogy egy IndyCarral is meg lehetne ezt oldani, bár még nem sokat puhatolózott ennek ügyében.

„Barátom, Jimmy Vasser már úgymond fel is ajánlott nekem egy autót, de sohasem ástuk bele magunkat annak részleteibe, hogy mire is lenne ehhez szükség” - utalt a sorozatban szereplő KV Racing csapatvezetőjére, majd hozzátette, hogy barátságuk megóvása érdekében mégsem szeretne nála a versenyzési lehetőség miatt kilincselni. Elárulta viszont, hogy ha a Ganassi ajánlaná ezt fel neki, amely csapattal korábban már versenyzett a CART-ban, nem utasítaná vissza a lehetőséget.

Jövő májusban az Indy 500 jubileumi, 100. versenyét rendezik majd, de az kérdéses, hogy Zanardinak mennyi időre lenne szüksége a felkészülésre, ha végül elkötelezné magát a részvétel mellett. A 48 éves olasznak azért enélkül is bőven vannak tervei a 2016-os évre, hiszen a riói paralimpiára készül, ahol két, Londonban szerzett bajnoki aranyérmét próbálja majd megvédeni kézi kerékpárban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: