DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

Megszólalt Hinchcliffe orvosa

A hétfőn Indianapolisban életveszélyes sérüléseket szenvedő James Hinchcliffe orvosa megszólalt a nyilvánosság előtt, miközben már megtalálták a helyettesét, legalábbis az Indy 500-ra.

Magyar idő szerint szerda este jó hírekről számolhatott be az Autosport James Hinchcliffe állapotával kapcsolatban, aki az Indy 500 hétfői edzésén szenvedett el egy nagy sebességű ütközést, s mint nem sokkal később kiderült, attól sem járt messze, hogy elvérezzen a versenyautóban. A kanadai pilóta combja és medencéje sérült meg, amikor valósággal felnyársalta egy az autóba behatoló felfüggesztéselem.

Hinchcliffe-et azonnal megműtötték, s az intenzív osztályra került, de nagyon biztató, hogy azóta már áthelyezték egy másik osztályra, sőt nem sokkal a műtét után nyilatkozott is a sajtónak. Azt viszont az első órákban nem lehetett tudni, mire számíthat Hinchcliffe a jövőben, de szerencsére most ezzel kapcsolatban is jó hírek érkeztek.

hinch_crash2



Az indianapolisi egyetemi metodista kórház orvosa, a műtétet végző Dr. Timothy Pohlman így nyilatkozott: „Nagyon elégedettek vagyunk a haladással, az állapota folyamatosan javul. Várakozásaink szerint, amivel az IndyCar orvosi személyzete is egyetért, normális felépülés várható” – mondta az amerikai sebész a sajtónak.

Szerdán este már kiderült, hogy Ryan Briscoe helyettesíti majd Hinchcliffe-et, azt viszont egyelőre még nem tudni, hogy hosszú távon ki ülhet majd a helyére – valószínű ugyanis, hogy legközelebb csak 2016-ban láthatjuk a versenypályán a szimpatikus kanadai pilótát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: